Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

MSCI Inc., gösterge endekslerinde Çin hisselerinin ağırlığını artıracağını açıkladı. Bu kararla milyarlarca doların dünyanın en volatil Borsasına akabileceği belirtiliyor.

Artırımın Mayıs ayında başlamak üzere üç aşamalı olacağı belirtiliyor. Şirketin yaptığı açıklamada, Çin'in A grubu hisselerinin ağırlığının MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi içinde öncelikle yüzde 0.72'den 3.3 seviyesine yükseltileceği belirtiliyor.

Teknoloji ağırlıklı şirket hisselerinin bulunduğu ChiNext'teki hisseler endekslere ilk kez dahil olacak. 

Cuma günkü işlemlerde ChiNext Endeksi Shenzen saatiyle 10:06'da yüzde 0.6 yükseldi. Bloomberg tarafından derlenen bilgiye göre, endekste içerisinde en iyi performans gösteren 10 hissenin 6'sı MSCI tarafından daha önce endekse dahil edilmesi teklif edilen hisselerden oluşuyor. Şanghay Bileşik endeksi ise fazla değişmedi.

Morgan Stanley, bu karar ile birlikte, önceki tahini olan 15 milyar dolar ek olarak, 3 milyar dolara kadar daha ekstra pasif giriş olabileceğini kaydetti. Harvest Global Investments ise, Çin hisselerinin ağırlığının artırılmasının, A-hisseleri piyasasına potansiyel fon akışı için 2019 yılının rekor bir yıl olmasına destek sağlayacağı tahmininde bulundu.