KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Euro Bölgesi Maliye Bakanları Başkanı ve Lüksemburg Başbakanı Jean-Claude Juncker, Yunanistan'ın borçlarını geri ödeyeceğine inandığını söyledi.

Berlin-Brandenburg radyosuna röportaj veren Lüksemburg Başbakanı, Yunanistan'ın ayağa kalkma çabalarına özel sektör yatırımcılarının da yardımcı olmaları gerektiğini savunarak, yeni Yunanistan paketinin çok sert şartları olacağını açıkladı.

Juncker, özel sektör yatırımcılarının 2. kurtarma paketinde maliyetin üstlenmesine yardımcı olmalarının, borç krizinin yayılmasına sebep olmayacağını ifade etti.

Avrupa Merkez Bankası'nın da özel sektör yatırımcılarının taşın altına ellerini sokmaları konusunda destek verdiğini belirten Juncker, Lüksemburg'taki bankaların Yunanistan'daki risklere maruz kalma oranının ise ortalamanın altında olduğunu açıkladı.

"Yunanistan'ın borçlarının yeniden düzenlenmesi yumuşak ve gönüllü olmalı" diyen Euro Bölgesi Maliye Bakanları Başkanı Juncker, "Yunanistan'ın temerrüde düşmesine izin veremeyiz. Yunanistan, Portekiz ve İspanya da bütçelerinde daralmaya gitmeli" dedi.

Juncker aynı zamanda Avrupa Birliği'nin Yunanistan hükümetini kamu mallarını özelleştirmeye zorlamasının, Yunanistan'ın ekonomik reform yapma isteğini etkilemediğini savundu.

Advertisement