KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

IMF tarafından bugün Washington'da açıklanan bir analiz raporunda, Alman hükümetinin, ülkedeki ekonomik büyüme hızının artırılması için nüfusun gerilemesine ve eğitim konusuna dikkat etmesi gerektiği belirtildi. Raporda ayrıca ihracata bağımlılığını azaltması ve iç pazara olan talebi artırması gerektiği de ifade edildi.

Alman hükümetinin, bütçe için alınan tasarruf önlemlerini de konjonktürü yavaşlatacak şekilde abartmaması gerektiğine vurgu yapılan raporda, Almanya'nın, kısa vadede ekonomik krizin etkilerini hızlı bir şekilde aşabildiği ve bu yıl yüzde 3,2 oranında bir büyüme sağlayacağı,ancak gelecek yıldan itibaren büyümenin azalacağı kaydedildi.

Almanya'nın uzun vadede yüzde 1,25 gibi az bir büyüme oranıyla yetinmek zorunda kalacağı uyarısında bulunulan raporda, bunun nedeninin gittikçe yaşlanan nüfus ve çalışan iş gücünün azalması olduğu, bu nedenle hükümetin vergi politikasıyla daha çok insanı çalışmaya teşvik etmesi gerektiği belirtildi.

Eğitim alanında yapılacak reformlarla insanların küçük yaşlardan itibaren iyi bir eğitim alarak daha sonra istihdam piyasasına kazandırılması gereğinin de altı çizilen raporda, ayrıca ülkede daha iyi bir yatırım ortamının yaratılması gerektiği ifade edildi.

Advertisement