Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Gübre Fabrikaları Genel Müdürü Mehmet Koca, 2011 yıl sonu ciro hedeflerinin dolar bazında 1.2 milyar, TL bazında ise 2 milyar oldugunu ifade etti.

DirectFN'in sorularını yanıtlayan Koca, Geçen yilin İlk 6 ayindaki konsolide kar rakamı ile bu yılın ilk 6 ayındaki konsolide kar rakamları arasında olusan farkın temel nedenleri olarak İran'daki hammadde (dogalgaz) fiyatlarındaki artısı ve kur farklarını gösterdi.

Ciro bazında ve satış miktarı olarak artış yaşandığına işaret eden KOCA, "2011 sonuna kadar da hammadde maliyetleri aynı şekilde devam edecektir ama toplam satışlarımız ve ciro bazında artış öngörüyoruz. Cirodaki artışta, temel olarak birim satış fiyatlarının geçen yıla göre yükselmiş olması ve miktar bazında satışların artması etkili olacak" dedi.

Şirketin geçen yıl, 59 yıllık tarihindeki en yüksek satış rakamına ulaştığını belirten KOCA, "2011 yılı sonunda 1.2 milyar dolar, TL bazında ise 2 milyar TL'lik muhafazakar bir konsolide ciro hedefimiz var. mevcut kur ve fiyat seviyeleriyle, bu hedefi aşarız. Kar hedefimiz ise 200 milyon TL civarında" diye konustu.

Şirket verilerine göre Gübre Fabrikaları'nın 2010 yılı konsolide karı 119 milyon TL seviyesinde gerçekleşmişti.

- YIL SONUNDA CİRO ARTIŞI YÜZDE 60'IN ÜZERİNDE OLACAK -

İlk altı aylık dönemde satış ve ciro rakamları bazında sonuçların beklentiler dogrultusunda geldiğini söyleyen Genel Müdür KOCA, "Geçen yılın aynı döneminde  644 mİlyon TL olan ciro İlk 6 ayda, 955 mİlyon tl'ye çikarak yaklaşik yüzde 50 artmiş oldu. Kurun ve fİyatlarin etkİsİ İle yil sonunda cİro artişi yüzde 60'in üzerİnde olacak" dedi.