Bloomberg HT Haberler Hedge fonlar, hisse senetlerinde satışa geçti

Hedge fonlar, küresel hisse senetlerinde satışa geçti

  • Goldman Sachs, Trump'ın tarifeleri açıklamasından hemen önce hedge fonlarının geçen hafta küresel hisse senetleri piyasalarında satışa geçtiğini açıkladı.

Giriş: 03 Şubat 2025, Pazartesi 14:57
Güncelleme: 03 Şubat 2025, Pazartesi 14:58

Goldman Sachs, ABD Başkanı Trump'ın küresel piyasaları altüst eden tarifeleri açıklamasından hemen önce hedge fonlarının geçen hafta küresel hisse senetlerini elden çıkardığını ve bunların düşeceğine dair pozisyonlar aldığını açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın hafta sonu Kanada, Meksika ve Çin'e kapsamlı tarifeler açıklamasının ardından küresel hisse senetleri Pazartesi günü düştü ve bu açıklamalar, uluslararası ekonomik büyümeyi sınırlayabilecek bir ticaret savaşını başlattı.

Asya'nın gelişmiş pazarları satışlardan muaf kaldı

Goldman Sachs yayınladığı araştırma notunda, hedge fonların Cuma günü sona eren bir haftalık sürede Asya'daki gelişmiş pazarlar hariç her coğrafi bölgedeki hisse senedi varlıklarını sattıklarını belirtti.

Banka, satışın Ağustos ayında, yen carry işlemlerinin sona ermesiyle başlayan borsa çöküşünün ABD teknoloji hisselerine yansımasından bu yana en büyüğü olduğunu söyledi.

Hedge fonları hemen tüm sektörlerde satışa geçti ancak en yoğun satışlar sanayi, perakendecilik, enerji ve iletişim hizmetleri sektörlerinde gerçekleşti.