Advertisement

Asya Pasifik hisse endeksi Salı günü bir noktada iki ayın en sert düşüşünü kaydetti. Güney Kore ve Çin hisseleri düşük performans gösterdi. Tencent Holdings Ltd.'nin kayıpları Hong Kong hisselerini aşağı çekti. İnternet devinin piyasa değeri Pazartesi günü ilk kez 1 trilyon dolar sınırına yaklaşmıştı. Çin Merkez Bankası (PBOC) beklenmedik bir şekilde finansal sistemden fon çıkışı yaptı.

S&P 500 Endeks vadelileri, Senato Çoğunluk Lideri Chuck Schumer'in destek paketinin Mart ortasından önce mümkün olmadığını söylemesiyle düştü. Yatırımcılar büyük şirketlerin bilançolarını beklerken Nasdaq 100 Endeks kontratları da düşüşle açılışı işaret ediyor.

ABD Hazine tahvilleri önceki seanstaki tırmanışını korudu. Ham petrol fiyatları varil başına 53 doların altında dalgalandı. Avrupa hisse vadelileri fazla değişmedi.

Küresel hisse senetleri, yatırımcılar yeni zirveler getirecek ya da en azından mevcut değerlemeleri doğrulayacak yeni hikaye ararken rekor seviyeden geri çekildi. ABD Başkanı Joe Biden 1.9 trilyon dolarlık Kovid-19 teklifinde müzakereye açık olduğunu dile getirdi.

ABD'de bugün konut fiyatları ve tüketici güveni açıklanacak. Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) yarın vereceği para politikası kararı gündemde öne çıkan başlıklar arasında.

Ayrıca bu hafta Microsoft Corp., Apple Inc., Tesla Inc., Facebook Inc., UBS Group ve Samsung Electronics Co. gibi büyük şirketler bilanço açıklayacaklar.

Perşembe günü ABD'de dördüncü çeyrek büyüme rakamları, işsizlik haklarından yararlanma başvuruları ve yeni konut satışları takip edilecek.

Hisse senetleri

S&P 500 Endeks vadelileri Londra saatiyle 05.30'da yüzde 0.5 düştü. Endeks dün yüzde 0.4 yükseldi.
Topix Endeksi yüzde 0.5 düştü.
Kospi Endeksi yüzde 2 düştü.
Hang Seng Endeksi yüzde 1.9 geriledi.
Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 1.4 azaldı.
Euro Stoxx 50 vadelileri yüzde 0.1 geriledi.

Döviz

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.1 yükseldi.
Euro/Dolar paritesi 1.2130'dan işlem gördü.
Sterlin/dolar yüzde 0.2 ekside 1.3652'den alıcı buldu.
Japon Yeni 103.74'te fazla değişmedi.
Offshore yuan yüzde 0.1 yükselişle 6.4832'den işlem gördü.

Tahviller

ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi 1 baz puan artarak yüzde 1.04 oldu. 10 yıllıkların faizi dün 6 baz puan düşmüştü.

Emtia

WTI petrolün varili yüzde 0.7 değer kaybederek 52.40 dolar oldu.
Altın yüzde 0.1 yükselişle onsu 1,857 dolara tırmandı.