Advertisement
HABERLER ABONE OL

Forseti Danışmanlık Kurucu Ortağı Tuncay Yıldıran Borsada uygulanan devre kesici düzenlenmesi hakkında değerlendirmede bulundu.

Yıldıran, yapı olarak devre kesici yöntemini doğru olmadığını savunurken, devre kesici gibi yöntemlerin piyasadaki etkin fiyat oluşumunu engellediğini söyledi.

Yıldıran, “Fiyat düşüşleri sadece Türk piyasasında yaşanmıyor hemen hemen her piyasada yaşanıyor. Bu işin doğası gereği devamlı olarak artan bir piyasa beklentisi mantık olarak açıklanamayacak bir şey… Bu tür piyasa müdahalelerin doğru olmadığını düşünüyorum. Eğer fiyat düşecekse de doğru bir yerde fiyatlanacaksa hisse senedinin düşmesine izin vermek gerekiyor. Şu anki piyasadaki fiyatlamanın doğru olmadığını her zaman tartışıyoruz. Fiyat düşüşlerini böyle algılamak gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Yurt dışındaki uygulamalarla farklılıklar olduğunun altını çizen Yıldıran, “Yurtdışındaki uygulamalarına baktığımızda son 5 dakikadaki ortalamaya göre yüzde 3-5 neyse bir değişiklik olması durumunda ve kesici tetikleniyor. Bizde ise bir gün önceki verilere göre belirliyoruz” diye ekledi.