Advertisement

Çin'deki ölümcül virüs. Moody's'in not indirimi. Hafta sonu polis ile göstericiler arasında yaşanan yaşanan arbede. Yeni Ay Yılı tatili öncesinde Hong Kong'da hisse satmak için sebepler giderek artıyor.

Hang Seng Çin Şirketleri Endeksi gün içi işlemlerde Ağustos'tan bu yana ilk kez Salı günü yüzde 3 düştü. MSCI Hong Kong Endeksi yüzde 2.8 düşerek 200 günlük hareketli ortalamasını gördü. Endeks, diğer Asya endekslerinin gerisinde kaldı.

Hayat sigortası şirketleri, gayrimenkul şirketleri ve Macau yakınındaki kumarhane işletmecileri en fazla düşenler arasında yer aldı.

Hong Kong hisseleri, Çin ana kara yatırımcılarının desteği, Hong Kong Doları'ndaki kazançlar ve ABD ile Çin arasındaki birinci aşama ticaret anlaşmasının etkisiyle Aralık başından beri dünyanın en iyi performans gösterenleri arasında bulunuyordu. Gösterge niteliğindeki Hang Seng Endeksi geçen hafta 29 bin puan seviyesinde kaldı.

Amber Hill Capital Ltd. varlık yönetim direktörü Jackson Wong, “Yatırımcılar tatilden önce nakite dönmek ister çünkü çok fazla kötü haber var. Tatilde Çin'deki virüs salgınıyla ilgili ne gelişmeler yaşanacağı belirsiz Biz daha fazla nakit tutuyoruz ve seyahat bağlantılı hisseler ile daha önce çok yükselmiş olan teknoloji şirketlerinden kaçınıyoruz.” dedi.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 1.41 düşüşle 3,052.142 puandan kapattı.