"İlk 6 ayda yapısal tedbirlerden 24'ü hayata geçirildi"
-
Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu toplantısına ilişkin yapılan açıklamada, '2024 yılının ilk 6 ayında yapısal tedbirlerden 24'ü tamamlanarak hayata geçirildiği' belirtildi. Toplantıyı sosyal medya hesabından değerlendiren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Ülkemizdeki uluslararası doğrudan yatırımların artırılması amacıyla hazırlanan ve 2024-2028 dönemini kapsayan Türkiye Uluslararası Doğrudan Yatırım Stratejisi" ele alındı" dedi.

Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK) toplantısının ardından yapılan açıklamada, 10 Mayıs'ta gerçekleştirilen son kurul toplantısından bu yana tamamlanan 4 ilave tedbirle birlikte toplam 11 maddedeki çalışmaların tamamlandığı belirtildi.
YOİKK toplantısı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirildi. Toplantıya Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile özel sektör temsilcileri katıldı.