Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İngiltere'de işgücü piyasası, Kasım ayı sonu itibarıyla üç aylık dönemde, siyasi kargaşa ortamında, gücünü korudu. Bu durum, dikkatlerini faiz indirimine gidip gitmemeye çeviren İngiltere Merkez Bankası politika yapıcılarına zaman kazandırdı.

İstihdam oranı, söz konusu dönemde, işbaşındaki kişi sayısının 208,000 ile yaklaşık bir yılın en büyük artışını göstermesi ve piyasa tahmininin iki katı üzerinde gerçekleşmesinin ardından rekor seviyeye tırmandı. İşsizlik oranı son 40 yılın en düşük seviyesi olan yüzde 3.8'de kaldı.

Sterlin verilerin açıklanmasının ardından hafifçe yükseldi ve dolar karşısında yüzde 0.2 değer kazanarak Londra saati ile 09:43'te 1.3050 seviyesine çıktı. İngiliz tahvilleri kazancını geri verirken, piyasa Ocak'ta İngiltere Merkez Bankası'nın faiz indirimine gitmesini yüzde 65 olasılıkla fiyatlıyor.

Bu rapor, bri süredir devam eden zayıf ekonomik veri akışını sonlandırdı ve işgücü piyasasının İngiliz ekonomisinin en güçlü kısmı olduğu görüşünü teyit etti. Ekonomi, Brexit'in son tarihinin kaçırılması ve ardından yaklaşan genel seçimlerden dolayı talebin azalması ile birlikte yavaşlayan ekonomik büyümeye karşın etkileyici bir hızda istihdam yaratmaya devam etti.

İngiltere'de GSYH ve perakende satışlar gibi verilerin durgun çıkması ve aralarında İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mark Carney'in de bulunduğu bazı politika yapıcılardan gelen güvercin tonda yorumlardan dolayı, piyasa 30 Ocak'taki toplantıda faiz indirimi kararı çıkmasını bekliyor.