Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İngiltere ekonomisi üçüncü çeyrekte yıllık bazda yüzde 9.6 daralırken geçen çeyreğe göre yüzde 15.5 büyüyerek ekonomist beklentilerinin altında kaldı.

Bloomberg anketine katılan 32 ekonomistin medyan beklentisi İngiltere ekonomisinin çeyreklik bazda yüzde 15.8 büyüyeceği, yıllık bazdaysa yüzde 9.4 daralacağı yönündeydi.

İngiltere pandeminin yeni yeni başladığı ilk çeyrekte yüzde 2.5 daralırken, salgının etkisinin en çok hissedildiği ikinci çeyrekte ise yüzde 19.8 daralmıştı.

Karantinaların kalktığı üçüncü çeyrekte görece iyi bir performans sergileyen İngiltere ekonomisinde karantinaların yeniden başlaması toparlanmaya dair endişeleri de beraberinde getiriyor.

İngiltere Kasım ayı başında karantina uygulamalarına tekrar başlayarak "Evde kalın. Ulusal Sağlık Hizmetlerini koruyun. Hayat kurtarın." çağrısında bulunmuştu.

İngiltere sanayi üretimiyse Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 0.5 artarken geçen yılın ilgili ayına göre yüzde 6.3 azaldı.

Ülkenin gerçekleştirdiği ithalat ve ihracata dair veriler ise beklentilerin çok altında geldi. İhracatın bir önceki çeyreğe göre yüzde 10.4 artması beklenirken ihracat sadece yüzde 5.1 artış gösterdi. İthalat aynı dönemde yüzde 13.2 yükselirken beklentiler artışın yüzde 19 olarak gerçekleşeceği yönündeydi.