Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed Başkanı Jerome Powell bu yıl sanal olarak gerçekleştirilecek Jackson Hole ekonomik politika sempozyumunda baş rolde. Powell'ın yanı sıra bu yıl İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey ve Avrupa Merkez Bankası (AMB) baş ekonomisti Philip Lane de bir konuşma yapacak.

Her yıl düzenlenen ve ekonomi alanında oldukça prestijli olan bu etkinlik, geleneksel olarak Wyoming’de muhteşem doğaya sahip Grand Teton Ulusal Parkı'nda gerçekleştiriliyor. Perşembe günü başlayacak olan bu sempozyum bu yıl koronavirüs pandemisinden dolayı webcast yoluyla düzenlenecek.

Fed'in Kansas City branşının ev sahipliğinde iki gün boyunca düzenlenecek sempozyumun gündemi Çarşamba akşamı açıklandı.

Genellikle kapalı kapılar ardında yapılan toplantılar webcast ortamında kamuoyuna açık olacak, ancak yalnızca davetli katılımcılar soru sorabilecek ya da genel tartışma seanslarına katılabilecek.

Powell'ın konuşması Perşembe günü Washington saati ile 09:10'da (TSİ 16:10) gerçekleştirilecek ve Powell, bu konuşmasında Fed'in uzun süredir beklenen para politikası çerçeve gözden geçirmesini ele alacak. Fed Başkanı'nın enflasyon hedefinin ortalama yüzde 2 olması konusunu vurgulaması bekleniyor. Öte yandan, muhtemelen merkez bankasının faizi beş yıl ya da daha fazla bir süre için yüzde 0 seviyesinde tutacağına değinilecek.

Aralarında Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda'nın da bulunduğu diğer bazı önemli merkez bankacılar da konferansa katılacak.

Konuşmalar ve tartışma seanslarına ek olarak, etkinlikte ayrıca pandemi sürecinde politika yapıcıların ve dünya ekonomisinin karşı karşıya kaldığı zorlukları inceleyen bir dizi akademik çalışma da sunulacak.

Sempozyumun programı şöyle;

27 Ağustos Perşembe

*Fed Başkanı Powell konuşma yapacak. (TSİ 16:10)

*AMB'den Lane, Kanada Merkez Bankası Tiff Macklem ve Singapur Para Otoritesi Başkanı Tharman Shanmugaratnam kriz yönetimi konulu panele katılacak.

28 Ağustos Cuma

*İngiltere Merkez Bankası Başkanı Bailey konuşma yapacak (TSİ 16:05).

*Pompeu Fabra Üniversitesi'nden Jordi Galíof ve Columbia Üniversitesi'nden Michael Woodford pandemi sonrası para politikası konulu panele katılacak.