Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'li yatırım bankaları ikinci çeyrek finansallarını açıklamaya başladı. Bilanço sezonunun başlamasıyla birlikte finansallarını açıklayan ABD'li büyük bankalar arasında JPMorgan, Wells Fargo ve Citigroup Inc. bulunuyor.

Citi'nin 2. çeyrek FICC satış ve işlem geliri beklentiyi aştı

Buna göre Citigroup'un geliri söz konusu dönemde 19.8 milyar dolar oldu. Citi'nin açıkladığı rakamlara göre bankanın ikinci çeyrek sabit getirili ürün, Döviz ve emtia (FICC) satış ve alım satım işlem geliri ikinci çeyrekte 5.60 milyar dolar seviyesinde gerçekleşerek 4.59 milyar dolarlık beklentinin altında kaldı.

Hisse senedi satışı ve alım satım işlemlerinden doğan geliri 770.0 milyon dolar olurken uzmanların medyan beklentisi 930.1 milyon dolar idi. Yatırım bankacılığı kaynaklı gelirler 1.76 milyar dolar seviyesinde gerçekleşerek 1.43 milyar dolarlık beklentiyi geride bıraktı.

Bankanın hisse başına düşen karı 50 cent oldu. Beklenti 32 cent idi.

Wells Fargo 2008'den bu yana ilk çeyreklik zararını yazdı

Wells Fargo söz konusu dönemde 17.84 milyar dolar ile bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 17 daha az gelir elde etti. Bankanın net faiz geliri 9.88 milyon dolar seviyesinde gerçekleşerek yıllık bazda yüzde 18 düşüş kaydetti.

Banka, ikinci çeyrekte kredi kayıpları için 9.5 milyar dolar ile 4.86 milyar dolarlık beklentinin bir hayli üzerinde karşılık ayırdı. Bir önceki yılın aynı döneminde 503 milyon dolar idi.

2008'den bu yana ilk kez çeyreklik olarak zarar eden bankanın hisse senedi başına düşen zararı 66 cent oldu. Hisse başına kar bir önceki yılın aynı çeyreğinde 1.30 dolar idi. Medyan beklentisi 13 cent zarar edilmesi yönündeydi.

JPMorgan kredi kayıplarına ayırdığı karşılığı 9 katına çıkardı

ABD'li yatırım bankası JPMorgan Chase & Co.'nun açıkladığı finansallara göre banka yılın ikinci çeyreğinde ortalama analist beklentisinin üzerinde FICC satış ve işlem geliri elde etti. Bankanın ikinci çeyrek FICC satış ve işlem geliri 7.34 milyar dolar ile önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 99 artış kaydetti. Beklenti 5.74 milyar dolar idi.

Hisse senetlerinde satış ve alım satım işlemlerinden doğan geliri yıllık yüzde 38 artarak 2.38 milyar dolar oldu. Yatırım bankacılığından kaynaklı geliri aynı dönemde yüzde 91 artışla 3.40 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti.

Banka söz konusu dönemde kredi kayıpları için 10.47 milyar dolar ile 9.15 milyar dolarlık beklentinin üzerine karşılık ayırdı. Kredi kayıpları için ayrılan karşılıklar bir önceki yılın aynı döneminde 1.15 milyar dolar idi.

JPMorgan'ın ikinci çeyrekteki geliri düzeltilmiş olarak 33.82 milyar dolar ile yıllık yüzde 14 arttı. Beklenti 30.57 milyar dolar idi. Bankanın hisse senedi başına düşen karı (EPS) 1.38 dolar ile 1.01 dolarlık tahmini aştı. Bir önceki yılın aynı döneminde 2.82 dolar idi.