Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

JPMorgan Chase & Co. CEO’su Jamie Dimon, bankanın Şanghay'daki yıllık Küresel Çin Zirvesi'nde Bloomberg ile bir röportaj gerçekleştirdi.

Çin Komünist Parti’si tarafından yönetilen ülkede JPMorgan olarak iş yapmaya devam edeceklerini belirten Dimon, Batı ile Çin arasında bir ayrışma öngörmediklerini söyledi.

2019'dan bu yana Çin’e gelmeyen Dimon’ın gezisi, Çin ile ABD ilişkilerinin on yıllardır en kötü olduğu bir dönemde geldi. Aynı tarihler içerisinde Çin Dışişleri Bakanı Çın Gang ile Tesla CEO’su milyarder Elon Musk da Pekin'de bir görüşme gerçekleştirdi.

Dimon ziyaretinde, Çin Komünist Partisi (ÇKP) Shanghai Komitesi Sekreteri Chen Jining ile de bir araya geldi. Chen yaptıkları görüşmeye ilişkin olarak, JPMorgan'ın Şangay'a daha fazla uluslararası finans kurumu getirmeye yardımcı olmasını umduğunu söyledi.

Çin’in durgun ekonomisi, ABD'nin Çin’e karşı uyguladığı kısıtlamalar ve Pekin'in yabancı işletmelere yönelik baskıları, birçok global şirketin iki ülke arasında iş yapmasını engelleyen faktörler arasında yer alıyor.