Kadıköy'de milli hüsran
-
2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde Macaristan ile kendi evinde 1-1 berabere kalan Türkiye, grup ikinciliği için rakibine yaklaşma fırsatını kaçırdı
2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu'ndaki 6. maçında Macaristan ile 1-1 berabere kalan Türkiye, finallere gidebilme yolunda çok ağır yara aldı.
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda tamamen dolu tribünler ve coşkulu taraftar desteğiyle oynadığı kritik müsabakada, grup ikinciliği için yarıştığı rakiplerinden Macaristan önünde Burak Yılmaz'ın 63. dakikada attığı golle öne geçen A Milli Futbol Takımı, rakibinin 71. dakikadaki golüne engel olamayınca 1 puanla yetinmek zorunda kaldı.
Kadıköy'de çok önemli 2 puan yitiren ay-yıldızlı ekip puanını 7'ye yükseltirken, ilk maçta kendi evinde Türkiye'yi 3-1 yenen Macaristan ise 11 puana ulaştı.
Türk Milli Takımı, gruptaki bir sonraki maçlarını 6 Eylül'de kendi evinde Andorra, 10 Eylül'de de deplasmanda Romanya ile oynayacak.
-1994'ten sonra en başarısız dönem
2014 Dünya Kupası Elemeleri'nde 6 maçta 7 puan toplayan Türk Milli Takımı, 1994 Dünya Kupası Elemeleri'nden sonra en kötü dönemini geçiriyor.
Milliler, 1994 Dünya Kupası Elemeleri'nde ilk 6 maçta 4 puan toplayabilmişti.
-Burak Yılmaz'dan gollere devam