Advertisement
HABERLER ABONE OL

Kalyon Enerji, İngiliz İhracat Kredi Ajansı (UKEF), JP Morgan Chase Bank, Denizbank, Garanti BBVA, Türkiye İş Bankası, Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) ve Türkiye Vakıflar Bankası ile 12 yıl vadeli toplam 812 milyon dolarlık finansman anlaşması imzaladı.

Bloomberg HT’ye konuk olan Kalyon Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu, Kalyon Karapınar Güneş Enerji Santrali için 812 milyon dolarlık finansman anlaşması hakkında detaylar paylaştı.

Cemal Kalyoncu yaptığı değerlendirmede, Kalyon Karapınar santralinde şimdiden 550 megavat işletmeye alındığını ve santralin 2022 yılının sonuna gelmeden tam kapasiteyle devreye alacaklarını söyledi.

Santralin 1350 megavat panel kurulu gücü ile Avrupa'nın en büyük güneş enerji santrali olacağını duyuran Kalyoncu, “Enerji işlerimizde 3 bin kişiye istihdam sağlıyoruz.” dedi.

Kalyoncu değerlendirmesinde, bu projenin YEKA kapsamında yapılan “ilk ve en büyük proje” olduğunu ve ülkeye yılda 400 milyon dolar Döviz ikamesi sağlayacağını açıkladı.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile gerçekleşme potansiyeli olan projeler hakkında açıklama yapan Kalyoncu, “BAE'yle işbirliği anlaşması yaptık, enerji ve altyapı görüşüyoruz. Görüşmeler 3-5 ay sürebilir, işbirliği yapacağımız kanaatindeyim.” dedi.