Bloomberg HT Kültür Sanat Sanat Kate'in gelinliği sarayda sergileniyor
KÜLTÜR SANAT

Kate'in gelinliği sarayda sergileniyor

  • Cambridge Düşesi Kate Middleton'un giydiği gelinlik, Buckingham Sarayında sergilenmeye başlıyor

Giriş: 22 Temmuz 2011, Cuma 16:25
Güncelleme: 25 Temmuz 2011, Pazartesi 09:57

Dünya genelinde çok sayıda insanın nisan ayında televizyon ekranlarından ve Londra sokaklarından izlediği İngiliz Kraliyet düğününde Cambridge Düşesi Kate'in giydiği gelinlik, Buckingham Sarayında sergilenmeye başlıyor.

Yarından itibaren, 3 Ekim'e kadar Buckingham Sarayında sergilenecek gelinlik, sarayın en büyük salonlarından birinin ortasına, özel olarak ışıklandırılmış bir platforma yerleştirilmiş.

Geçen yıl intihar eden dünyaca ünlü İngiliz tasarımcı ve modacı Alexander McQueen'in baş tasarımcısı Sarah Burton imzalı fildişi rengi saten gelinlik, üzerindeki ince dantel işlemeleriyle dikkati çekiyor.

Sergide, Burton'ın gelinliğin tasarım ve dikim aşamalarını anlattığı bir video da yayımlanıyor. Kuyruğu 2,7 metre uzunluğundaki gelinliğin üzerindeki her biri ülkenin farklı köşelerini simgeleyen farklı türde dantel çiçekler uzun ve zorlu bir dikim aşamasıyla gelinliğe yerleştirilmiş. Arasında 2-3 milimetre olan dantel çiçek işlemeler, önce gelinliğe tek tek iğnelenmiş ve daha sonra dikilmiş.

Bu arada gelinliğin yanı sıra Cambridge Düşesi Kate'in düğünde giydiği yine gelinliği gibi, dantel detaylı McQueen imzalı ayakkabıları, buketi ve ailesinin hediye ettiği pırlanta küpeleri de sarayda sergileniyor.