Bloomberg HT Haberler Konukoğlu: Türkiye çok istikrarlı büyüme sürecine girdi
PİYASALAR

Konukoğlu: Türkiye çok istikrarlı büyüme sürecine girdi

  • Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Türkiye'nin çok istikrarlı bir büyüme sürecine girdiğini söyledi

Giriş: 08 Nisan 2011, Cuma 15:25
Güncelleme: 08 Nisan 2011, Cuma 15:25

GAZİANTEP (A.A) - 08.04.2011 - Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Türkiye'nin çok istikrarlı bir büyüme sürecine girdiğini ve hükümetin seçim ekonomisi uygulamamasının olumlu gelişme olduğunu belirtti.

Sanko Holding'den yapılan açıklamaya göre, Abdulkadir Konukoğlu, bir televizyon kanalındaki değerlendirmesinde, zengin olmak eskiden daha zorken şimdi çok sermaye gerektirmeden de zengin olunabileceğini, örneğin bir bilgisayarla kurulacak site ile bunun sağlanabileceğini ifade etti.

Türkiye'nin çok istikrarlı bir büyüme sürecine girdiğini, hükümetin geçmişte olduğu gibi yine seçim ekonomisi uygulamadığını ve bunun olumlu gelişme olduğuna dikkati çeken Konukoğlu, ''Türkiye önümüzdeki süreçte dünyada ilk 10'a girecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın'' dedi.

Sanko Holding'in 14 sektörde faaliyet gösterdiğini, müteahhit firma çalışanları ile birlikte doğrudan veya dolaylı olarak yaklaşık 15 bin kişiyi istihdam ettiklerini bildiren Konukoğlu, 20 bin kişiyi istihdam etmeyi hedeflediklerini, ancak kullanılan teknolojiden dolayı bu sayıya önümüzdeki 10 yıl içerisinde ulaşacaklarını kaydetti.