Bloomberg HT Haberler Kordsa Asya Pasifik'te ilk teknik merkezini açtı
HABERLER

Kordsa Asya Pasifik'te ilk teknik merkezini açtı

  • Lastik, yapı güçlendirme ve kompozit teknolojileri pazarlarında küresel çapta faaliyet gösteren Kordsa, Asya Pasifik bölgesindeki ilk teknik merkezinin açılışını yaptı.

Giriş: 10 Haziran 2023, Cumartesi 13:43
Güncelleme: 10 Haziran 2023, Cumartesi 20:25

Sabancı Holding iştiraklerinden Kordsa, lastik ve inşaat güçlendirme ile kompozit teknolojileri alanlarında faaliyet gösterecek Endonezya’daki teknik merkezini hizmete açtı.

Ülkede bulunan iki üretim tesisiyle Asya Pasifik bölgesindeki müşterilerine katma değerli lastik güçlendirme çözümleri sunan Kordsa, "Asya Pasifik Teknik Merkezi" ile endüstriyel iplik ve kord bezi alanlarında yeni teknolojilerle faaliyet göstermeyi hedefliyor. Şirket Asya Pasifik Teknik Merkezi’nde elde edilecek teknolojik yetkinliklerin kompozit ve inşaat güçlendirme alanlarına da taşınarak, Kordsa’ya yeni iş ve büyüme platformları kazandırılmasının hedeflendiğini belirtti.

"Kordsa'ya yeni iş ve büyüme platformları kazandıracağız"

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Kordsa CEO’su İbrahim Özgür Yıldırım, “Bugün dünyada lastik güçlendirme teknolojilerimizle her 3 otomobil lastiğinden 1’ini, her 3 uçak lastiğinden ise 2’sini güçlendiriyoruz. Burada lastik alanında geliştireceğimiz yeni teknolojilerle, sadece sektöre öncülük etmekle kalmayacak; buradaki kazanımlarımızı, kompozit ve inşaat güçlendirme alanlarına da taşıyarak, Kordsa’ya yeni iş ve büyüme platformları kazandıracağız” dedi.

Müşteriye yakın olmanın Kordsa’nın küresel büyüme stratejisinin merkezinde yer aldığını sözlerine ekleyen Yıldırım, “Bugün Türkiye, Brezilya, Endonezya, Tayland, ABD, Almanya ve İtalya olmak üzere 7 ülkede bulunan 13 üretim tesisimiz, müşterinin olduğu yerde bulunma taahhüdümüzün en net göstergelerinden biri. Bugün, var olan inovasyon gücümüzü daha da yaygınlaştırıyoruz ve müşterilerimize daha yakın olma ve daha iyi hizmet verme konusunda yeni bir sayfa açıyoruz” şeklinde konuştu.