Bloomberg HT Haberler Krediler Mayıs'ta yüzde 21,9 arttı
PİYASALAR

Krediler Mayıs'ta yüzde 21,9 arttı

  • BDDK verilerine göre, kredilerin yıllık artış hızı mayıs ayında, son 12 ayın en yüksek seviyesine çıkarak yüzde 21,9 oldu

Giriş: 11 Temmuz 2013, Perşembe 12:12
Güncelleme: 11 Temmuz 2013, Perşembe 12:13

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) verilerine göre, kredilerin yıllık artış hızı mayıs ayında, son 12 ayın en yüksek seviyesine çıkarak yüzde 21,9'a ulaştı.

BDDK'nın geçtiğimiz günlerde açıkladığı, mayıs ayına ilişkin Türk bankacılık sektörünün konsolide olmayan göstergeleri, kredilerin seyri açısından çarpıcı sonuçlar ortaya koydu.

Kredilerin artış hızı en son geçen yıl mayıs ayında yüzde 22 civarındayken, bu tarihten sonra yüzde 14,6'lara kadar düşmüş ve genel olarak yüzde 18-19 aralığında seyretmişti. 2013 mayısta ise krediler, yıllık bazda yüzde 21,9 artış gösterdi ve 730,2 milyar liradan 890,2 milyar lira seviyelerine geldi.

Söz konusu artışa en büyük destek ise işletme kredilerinden geldi. İşletme kredileri, mayıs ayında geçen yılın aynı ayına göre yaklaşık 50 milyar lira artış göstererek, söz konusu dönemde kredilerdeki toplam 160 milyar liralık yükselişin neredeyse 3'te 1'ini karşıladı.

- Tüketici kredileri arasında en yüksek artış konutta-