Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

ABD'de ilk kez kripto paralarla ilgili içeriden bilgi sızdırma yoluyla çıkar sağlamaktan yargılanan bir sanığa hapis cezası verildi. Eski bir Coinbase Global ürün müdürünün erkek kardeşi, ABD savcılarının kripto paraları içeren ilk içeriden bilgi ticareti davası olarak adlandırdıkları olayda suçunu kabul ettikten sonra 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Nikhil Wahi, Eylül ayında bir elektronik dolandırıcılık komplosu suçlamasından suçunu kabul ettiğinde, dünyanın en büyük kripto para Borsalarından biri olan Coinbase'den gizli bilgilere dayanarak alım satım yaptığını itiraf etti.

Savcılar, eski ürün müdürü Ishan Wahi'nin Coinbase'in kullanıcıların ticaretine izin vermeyi planladığı yeni dijital varlıklarla ilgili gizli bilgileri kardeşi ve arkadaşları Sameer Ramani ile paylaştığını söyledi.

Savcılar, Wahi'nin 40 farklı Coinbase duyurusu öncesinde yasa dışı ticaret yaparak yaklaşık 900 bin dolar kâr elde ettiğini söyleyerek 10 ila 16 ay arasında bir hapis cezası istemişlerdi.

Davaya bakan ABD Bölge Yargıcı Loretta Preska, Manhattan federal mahkemesinde görülen davada sanığın suçunun "münferit bir karar hatası olmadığını" söyledi.

Ceza, ABD savcıları ve düzenleyicilerinin kripto para birimi şirketleri ve yöneticilerine yönelik incelemelerini artırmasıyla geldi.

Manhattan'daki başsavcı Damian Williams yaptığı açıklamada, "Bugünkü karar, kripto para piyasalarının kanunlardan bağımsız olmadığını açıkça ortaya koyuyor" ifadelerini kullandı.