Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

Arap dünyasının en küçük ülkesi Bahreyn kripto varlıkların düzenleyiciliğinde öncü rol üstleniyor.

Bahreyn Merkez Bankası Pazartesi günü kripto varlıklarla ilgili faaliyetlerde son kuralları yayınladı. Söz konusu çerçeve lisanslamadan siber güvenlik yönetimine kadar çeşitli alanları içeriyor.

Bahreyn MB'de bankacılık denetim birimi idari direktörü Khalid Hamad, bankanın kripto paralarla ilgili kuralları uygulamaya almasının, “Bahreyn'in öncü bir finans merkezi pozisyonunu destekleyecek fintech ekosistemi için kapsamlı kurallar geliştirme hedefiyle uyumlu olduğunu” dile getirdi.

Bir dönem Arap körfezinin bankacılık merkezi olan Bahreyn hem bölge ülkeleri arasında hem de küresel rekabette eski pozisyonunu kazanmak için mücadele ediyor.

Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS) tarafından gerçekleştirilen son anket merkez bankalarının dijital paraların faydalarına genel olarak henüz ikna olmadıklarını ve yakın zamanda kripto para ihracı düşünmediklerini gösteriyor.

Bahreyn'in komşuları Suudi Arabistan ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), sınır ötesi ödemeleri kolaylaştırma ve blockchain teknolojisini daha iyi anlama hedefiyle ortak bir kripto para girişimi başlatmışlardı.