Advertisement
HABERLER ABONE OL

ChinaBond verilerine göre yabancıların Çin tahvilleri portföyü geçen ay sonu itibariyle 2,18 trilyon Yuan ile (338 milyar dolar) rekor seviyeye yükseldi.

Temmuz’da yabancılar ellerindeki tahvil miktarını 50 milyar yuan artırdı. Bu rakam, Haziran ayındaki alımların neredeyse dört katı.

Çin’in 10 yıllık tahvil faizi geçen ay hisse senedi piyasalarındaki sert satışların da etkisiyle Şubat 2020’den beri en büyük düşüşü kaydetti. Ülkede zayıflayan ekonomik veriler, politika yapıcıların yeterli likiditeyi sağlayacağı taahhüdü ve bazı bölgelerdeki koronavirüs vakalarının yeniden artması gevşeme beklentilerini artırıyor.

Çin Merkez Bankası’nın yavaşlayan ekonomiyi desteklemek için Fed ve diğer küresel merkez bankalarından ayrışarak bağımsız bir patikada ilerlemesi ve yılın ikinci yarısında daha fazla gevşemeye gitmesi bekleniyor.

Australia & New Zealand Banking Group Çin Stratejisti Xing Zhaopeng “Çin ve ABD tahvilleri arasındaki faiz farkı ve parasal gevşeme beklentileri Temmuz ayında yatırımcıları daha fazla Çin hazine tahvili alımına yöneltti” değerlendirmesini yaptı.