ABD hisse senedi vadelileri, yatırımcıların yayılan koronavirüs ile politika desteğini değerlendirmeleriyle, Çarşamba günkü işlemlerde yükselirken Asya hisse senetleri karışık seyretti. ABD Hazine tahvilleri geriledi.

Hong Kong ve Şanghay hisseleri yükseldi. Avustralya hisse senetleri ülkenin en büyük bankasının finansallarının beklenenden iyi gelmesiyle arttı. Avustralya tahvil faizleri yükseldi. Japonya hisseleri tatil sonrasında yeniden açılırken fazla değişmedi. Güney Kore hisseleri işsizlik oranındaki beklenmedik yükselişe karşın tırmandı. Yeni Zelanda Doları, merkez bankasının tahminlerinin bu yıl faiz indirimine işaret etmesinin ardından değer kazandı.

Hedge fonu yöneticisi Ray Dalio'nun Salı günü açıklamasına göre koronavirüs salgının kısa vadeli bir dinamik olduğu yönündeki yatırımcı güveninin artmasıyla birlikte algı son dönemde iyileşti. Çin'den son gelen veriler salgının hız kesiyor olabileceğini işaret ediyor. Fed Başkanı Jerome Powell bankanın, seyahat ve ticareti olumsuz etkileyen salgının etkilerini yakından takip ettiğini belirtti.

Sydney'de Miami merkezli RWC Partners LLC gelişen piyasalar birimi eş başkanıJohn Malloy, “Bence bir çeyrek sonrasına bakacak olsaydık, koronavirüs değil başka bir şey hakkında konuşuyor olabilirdik. Çin'in teşvik kabiliyeti dikkate alındığında, küresel merkez bankalarından güçlü teşvik aldığımız gibi PBOC'den ek teşvik alabiliriz. Bu da büyümeyi artırabilir.” dedi.

New York'ta işlem gören petrolün varili yeniden 50 doların üzerine tırmandı. Bitcoin 10 bin doların üzerinde kaldı. S&P 500 Endeksi, teknoloji şirketleri için rekabet incelemesi haberleriyle Salı günü gün içi zirvesinin altında kapattı. ABD 10 yıllıklarının faizi yüzde 1.62'ye yükseldi.

Hisse senetleri

Japonya'da Topix Endeksi Tokyo saatiyle 15:00'te fazla değişmedi.
Hong Kong'da Hang Seng Endeksi yüzde 1 yükseldi.
Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.7 arttı.
S&P 500 Endeks vadelileri yüzde 0.3 yükseldi. Dayanak endeks Salı günü yüzde 0.2 arttı.
Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0.5 tırmandı.
Euro Stoxx 50 Endeks vadelileri yüzde 0.2 yükseldi.

Döviz

Yen dolar karşısında 109.86 seviyesinden işlem gördü.
Çin dışında işlem gören yuan yüzde 0.1 yükselişle 6.9631'den alıcı buldu.
Euro/Dolar paritesi 1.0910'da fazla değişmedi.
Yeni Zelanda Doları yüzde 0.8 yükselerek 64.58 Cent'ten işlem gördü.

Tahviller

ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi 2 baz puan artarak yüzde 1.62 oldu.
Avustralya 10 yıllıklarının faizi 4 bp artarak yüzde 1.06'ya yükseldi.

Emtia

WTI petrolün varili yüzde 1.3 değer kazanarak 50.57 dolara geldi.
Altın yüzde 0.2 düşüşle onsu 1,564.75 dolar oldu.

Advertisement