Advertisement

Asya hisse senetleri yatırımcıların politika desteğine olan inancını sürdürmesi ve Washington ile Pekin arasındaki gerginliği dikkate almamasıyla Perşembe günkü işlemlerde yükseldi. Dolar fazla değişmedi.

Çin hisseleri iyi performans gösterdi. Şanghay Bileşik Endeksi kazançlarını sekizinci güne taşıdı. Hong Kong, Sydney ve Seul Borsaları da yükseldi. Japonya hisseleri Tokyo'da koronavirüs vakalarında günlük rekorun görülmesine karşın sınırlı yükseliş kaydetti. S&P 500 Endeks vadelileri, dayanak endeksin Çarşamba günü bir ayın en yüksek seviyesini görmesinin ardından dalgalı seyretti. Apple Inc. ve Amazon.com Inc. gibi piyasa değeri yüksek şirketler Nasdaq Bileşik Endeksi'ni rekora taşıdı. Altının onsu 1,800 doların üzerinde tutundu. Offshore yuan dolar karşısında 7 seviyesinin üzerine çıkarak Mart ortasından bu yana en yüksek seviyeyi gördü. ABD Hazine tahvilleri fazla değişmedi.

Çin hisseleri otoritelerden gelen destek sinyali ve perakende traderlar arasındaki güçlü alımların etkisiyle bu hafta halihazırda yüzde 9 yükseldi. Diğer yandan yatırımcılar koronavirüs ile ilgili gelişmeleri takip ediyor. ABD'de enfeksiyon sayısı 3 milyonu geçerek küresel toplamın çeyreğini aştı.

Spotlight Asset Group CIO'su Shana Sissel, Bloomberg TV ile gerçekleştirdiği mülakatta “Merkez bankaları küresel ekonomiye teşvik verme niyetini sürdürdükçe piyasalar teme değerlemelerden ayrışsa da yükselmeye devam edecek.” dedi.

Petrol, ABD ham petrol stoklarının rekora yakın kalması ve yakıt talebinin mevsimsel olarak 20 yıldan uzun bir sürenin en zayıf seviyesinde olmasına rağmen dört ayın yükseğine yakın seyretti.

-ABD'de Perşembe günü haftalık işsizlik başvuruları verisi açıklanacak.
-Singapur Cuma günü genel seçime gidecek.

Hisse senetleri

S&P 500 Endeks vadelileri Londra saatiyle 06:25'te yüzde 0.1 düştü.
Japonya'da Topix Endeksi yüzde 0.2 yükseldi.
Hong Kong'da Hang Seng Endeksi yüzde 0.5 yükseldi.
Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 1.3 arttı.
Euro Stoxx 50 vadelileri yüzde 1 arttı.

Döviz

Yen dolar karşısında 107.28'de fazla değişmedi.
Euro/Dolar paritesi yüzde 0.3 artıda 1.1364'ten alıcı buldu.
Offshore yuan yüzde 0.2 yükselişle 6.9846'dan işlem gördü.

Tahviller

ABD'd 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi yüzde 0.66'da kaldı.
Avustralya 10 yıllıklarının faizi 3 bp yükselerek yüzde 0.90 oldu.

Emtia

WTI petrol yüzde 0.2 düşüşle varili 40.83 dolara geriledi.
Altının onsu yüzde 0.1 artıda 1,811.26 dolardan işlem gördü.