Advertisement

Asya hisse senetleri, ekonomiler pandemiden toparlanırken yatırımcıların dikkatinin para politikasına ilişkin ipuçları için Fed toplantısına dönmesiyle Salı günkü işlemlerde geriledi. Yuan kazancını artırarak bu yılın en yüksek seviyesine geldi.

Japonya hisseleri düştü, ancak kayıplarını azalttı. Hong Kong hisseleri Çin ekonomik verilerinin toparlanmanın hız kazandığını göstermesinin ardından yükseldi. Güney Kore ve Çin hisseleri de tırmandı. Avustralya Borsası düştü. S&P 500 Endeks vadelileri, gösterge endeksin Pazartesi günkü yükselişinin ardından arttı. Nasdaq 100 Endeksi iki günlük düşüşünü sonlandırdı. Dolar düştü ve ABD Hazine tahvilleri yatay seyretti.

Yatırımcılar, küresel hisse senetlerinde bu ay yaşanan yüzde 2'lik düşüşün ardından piyasaların görünümünü ölçmek için Fed'in Çarşamba günkü politika toplantısını bekliyor. Fed'in enflasyon konusunda daha rahat bir yaklaşım benimseyeceğini açıklaması sonrasında güvercin duruşunu koruması bekleniyor. Pandemi ve ABD'deki başkanlık seçimi ile anlaşmasız Brexit gibi riskler karşısında merkez bankasının cömertliği güveni destekliyor.

Elga Bartsch öncülüğündeki BlackRock Investment Institute stratejistlerinin notunda "Piyasa volatilitesi riskli varlıklarda aylardır yaşanan istikrarlı yükselişlerin ardından geri dönüyor. Değerlemeler yükseldi ve sonuç olarak -özellikle ABD'deki seçimin yaklaşmasıyla- daha fazla volatilite görüyoruz." dedi.

Çin'de perakende satışlar ve sanayi üretimi Ağustos ayında beklentileri aşarak, mali teşvik ve güçlü ihracat ile ekonomik faaliyetlerde sıçramayı işaret etti.

Avustralya Doları, merkez bankasının son toplantı tutanaklarının yakın bir zamanda daha fazla genişleme planlamadığını göstermesiyle G -10 paralarının yükselişine öncülük etti.

Hisse senetleri

S&P 500 Endeks vadelileri Tokyo saatiyle 12:54'te yüzde 0.2 yükseldi. Endeks Pazartesi günü yüzde 1.3 arttı.
Topix Endeksi yüzde 0.7 düştü.
Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0.2 düştü.
Güney Kore'de Kospi Endeksi yüzde 0.6 yükseldi.
Hong Kong'da Hang Seng Endeksi yüzde 0.5 tırmandı.
Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.3 yükseldi.
Euro Stoxx 50 vadelileri yüzde 0.3 düştü.

Döviz

Yen yüzde 0.4 yükselmesinin ardından dolar karşısında 105.66'dan işlem gördü.
Offshore yuan yüzde 0.4 yükselişle dolar karşısında 6.7847 ile 2020'nin en yüksek seviyesinden alıcı buldu.
Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.1 düştü.
Euro/Dolar paritesi 1.1890 oldu.
Sterlin/dolar paritesi 1.2857'den işlem gördü.
Avustralya Doları yüzde 0.4 yükselişle 73.17 ABD Centi'nden işlem gördü.

Tahviller

ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi yüzde 0.67'de tutundu.
Avustralya 10 yıllıklarının faizi yüzde 0.87'de kaldı.

Emtia

WTI petrolün varili 37.27 dolar ile fazla değişmedi.
Altın yüzde 0.4 yükselerek onsu 1,965.24 dolardan alıcı buldu.