Advertisement

Asya hisse senetleri, son şirket karlarının ABD hisselerine fazla destek sağlamamasının ardından Salı günkü işlemlerde altı ayın zirvesinden çekildi. ABD'de 10 yıl vadeli hazine tahvillerinin faizi yen ile yükseldi.

Japonya ve Hong Kong hisse senetleri çekilirken Çin'de kayıpları sınırlı kaldı. Güney Kore düşük performans gösterirken S&P 500 Endeksi, önceki işlemlerde ekside kapanmıştı. Sağlık hizmeti sağlayıcılarında politika değişikliğine ilişkin endişelerden kaynaklı düşüş endeksin kaybına öncülük etti. Dolar yükseldi ve yuan zayıfladı. Avustralya Doları beklenenden iyi gelen istihdam verisinin ardından dalgalı seyretti.

Yatırımcılar, şirket karlarında ilk çeyrekte beklenen düşüşünün tüm yılı olumsuz etkilemeyeceğine dair giderek daha iyimser oluyor. Çarşamba günü gelen Çin verisi dünyanın en büyük ikinci ekonomisinde istikrar sinyali verirken küresel büyümeyle ilgili endişeleri azaltmıştı. Buna karşın hacimler hala düşük seyrediyor ve bir çok ülkede kutlanacak olan Paskalya Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte cansız seyrini sürdürebilir.

ABD – Çin ticaret anlaşması, konuya yakın kaynaklara göre Mayıs başında açıklanabilir. ABD Ticaret Temsilcisi Robert Lighthizer ve Hazine Bakanı Steven Mnuchin 29 Nisan haftasında Beijing'e gitmeyi planlıyor ve sonraki haftaki Çin Başbakan Yardımcısı Liu He, müzakereler için Wasington'da olacak. Kaynaklara göre yetkililer, Liu'nun gezisi sırasında tarafların ticaret anlaşmasını ve muhtemelen Mayıs sonunda yapılacak imza töreni için detayları açıklamak istiyor.

Petrol, resmi verilerin ABD ham petrol ve yakıt arzının beklenenden fazla daraldığını işaret etmesinin ardından kayıplarını korudu.

Hisse senetleri

Japonya'da Topix Endeksi Tokyo saatiyle 13:41'de yüzde 0.7 geriledi.
Güney Kore'de Kospi Endeksi yüzde 1.1 düştü.
Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.2 geriledi.
Hong Kong'da Hang Seng Endeksi yüzde 0.6 düştü.
Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi fazla değişmedi.
S&P 500 Endeks vadelileri yüzde 0.2 geriledi. Endeks Çarşamba günü yüzde 0.2 düştü. Nasdaq 100 Endeksi yüzde 0.3 yükseldi.

Döviz

Yen yüzde 0.1 yükselerek dolar karşısında 111.91 seviyesinden işlem gördü.
Çin dışında işlem gören yuan yüzde 0.2 düşüşle 6.6933'ten alıcı buldu.
Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.1 arttı.
Euro/Dolar paritesi 1.1294'te fazla değişmedi.
Sterlin yüzde 0.05'in altında yükselerek 1.3045'ten işlem gördü.

Tahviller

ABD'de 10 yıl vadeli hazine tahvillerinin faizi 2 baz puan artarak yüzde 2.57 seviyesine yükseldi.
Avustralya'da 10 yıllıkların faizi yüzde 1.94 oldu.

Emtia

WTI petrolün varili yüzde 0.1 yükselerek 63.84 dolar oldu.
Altın yüzde 0.2 değer kaybederek ons başına 1,271.87 dolara geriledi.