Advertisement

Asya hisse senetleri, bazı ABD eyaletlerinde koronavirüsten dolayı hastaneye yatanların sayısındaki düşüşün ardından Salı günkü işlemlerde bir haftanın en güçlü yükselişini gerçekleştirdi. Küresel vakalar 20 milyonu aştı. Dolar düştü.

Japonya ve Hong Kong hisse senetleri yüzde 2'den fazla yükseldi. Avustralya ve Güney Kore hisseleri yükseldi. S&P 500 Endeks vadelileri tırmandı. Gösterge endeks Şubat ayında görülen tüm zirvesine yöneldi. Teknoloji ağırlıklı Nasdaq 100 Endeksi zemin kaybetti. ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi iki haftanın yükseğine yakın seviyelerde dalgalandı.

New York, California ve Texas'ta hastaneye yatış sayısının düşmesinin ardından piyasalar bir miktar rahatladı. Çin'de ekonomik toparlanmayı işaret eden veri de güveni destekledi.

Küresel baş yatırım stratejisti Mike Pyle'ın da aralarında bulunduğu BlackRock Investment Institute stratejistlerinin notunda “Faaliyetteki sıçramanın doğası salgının ilerleyişine, politika tepkisi ve tüketici ile şirket davranışlarındaki olası değişikliklere bağlı olacak. Başarı sadece ekonomiyi yeniden başlatmak ve koronavirüsü kontrol altına almak ile ilgili değil. Biz ılımlı bir şekilde risk yanlısıyız.” dedi.

Yatırımcılar, ABD ile Çin arasında artan gerginliği ve Demokratlar ile Cumhuriyetçiler arasında devam eden virüs paketi görüşmelerine ilişkin gelişmeleri değerlendiriyor. Çin, ABD'nin Cuma günkü yaptırım kararına misilleme olarak 11 ABD'liye yaptırım açıkladı. Ancak listede Trump yönetiminden kimse bulunmuyor.

Yuan, offshore piyasalarda yükseldi. Petrolün varili 42 dolar civarında işlem gördü. Risk iştahı altın üzerinde baskı oluşturuyor.

Hisse senetleri

S&P 500 Endeks vadelileri Tokyo saatiyle 13:35'te yüzde 0.3 yükseldi. Endeks Pazartesi günü yüzde 0.3 yükseldi.
Topix Endeksi yüzde 2.5 arttı.
Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0.6 yükseldi.
Güney Kore'de Kospi Endeksi yüzde 1.5 yükseldi.
Hong Kong'da Hang Seng Endeksi yüzde 2.4 tırmandı.
Euro Stoxx 50 Endeks vadelileri yüzde 1 yükseldi.
MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 1.4 yükseldi.

Döviz

Yen dolar karşısında 106.07'ye geriledi.
Offshore yuan yüzde 0.2 yükselişle 6.9461 oldu.
Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.1 düştü.
Euro/Dolar paritesi yüzde 0.1 artıda 1!752'den işlem gördü.

Tahviller

ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi yüzde 0.58 oldu.
Avustralya'da 10 yıllıkların faizi 1 baz puan artarak yüzde 0.87'ye yükseldi.

Emtia

WTI petrol yüzde 0.8 yükselişle varili 42.26 dolara geldi.
Altın yüzde 0.5 ekside onsu 2,016.95 dolardan alıcı buldu.