Advertisement

Avrupa hisse senetleri, Asya'daki karışık seansın ardından yatırımcıların ticaret görüşmelerine ilişkin son haberleri değerlendirmesiyle ABD hisse vadeli senetleriyle birlikte tırmandı. Yatırımcılar para politikasına ilişkin daha fazla işaret bekliyor. ABD Hazine tahvili faizleri Salı günü çekilmesinin ardından yükseldi

Otomobil üreticileri Stoxx Europe 600 Endeksi'ndeki kazançlara öncülük ederken ABD'deki üç ana gösterge endeksin vadeli kontratları da yükseldi. S&P 500 Endeksi ABD Başkanı Donald Trump'ın ticaret anlaşmazlığını gidermek için hızlı davranacağına ilişkin bir işaret vermemesi ve Fed'e sert faiz indirimi çağrısı yapmasıyla, Salı gününü düşüşle kapattı.JAponya ve Avustralya'da gösterge endeksler düştü. Hong Kong ve Çin hisseleri dalgalı seyretti ve Güney Kore hisseleri yükseldi. Yen geriledi ve dolar fazla değişmedi. Avrupa tahvillerinin çoğu geriledi, ancak İtalya tahvilleri Başbakan Giuseppe Conte'nin istifasının ardından ikinci günde de yükseldi.

Yatırımcılar, politika yapıcıların ve dünya liderlerinin finans krizinden bu yana en zayıf büyümeyi değerlendirmek üzere bu hafta Wyoming ve Fransa'da bir araya gelecek olmasıyla tetikte bekliyor. Aralarında Trump'ın da bulunduğu G – 7 liderleri hafta sonu Fransa'da toplanacak. Çarşamba günü açıklanacak Fed tutanaklarının yetkililerin görüşlerine ilişkin ipucu verebilecek olmasıyla birlikte Fed Başkanı Jerome Powell'ın Cuma günkü Jackson Hole konuşmasının gölgesinde kalabilir.

Scotiabank Asya Pasifik ekonomi birimi yöneticisi Tuuli McCully, “Bloomberg Television ile gerçekleştirdiği mülakatta “Bu hafta kilit önemdeki gelişme Powell'ın Jackson Hole konuşması. Döngü ortası ayarlama duruşunu korur mu yoksa daha fazlası için söz verir mi, duymak ilginç olacak.” dedi.

Hisse senetleri

S&P 500 Endeks vadeli kontratları Londra saatiyle 08:17'de yüzde 0.4 yükseldi.
Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.4 arttı.
İngiltere'de FTSE 100 Endeksi yüzde 0.4 arttı.
Almanya'da DAX Endeksi yüzde 0.4 tırmandı.
MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.3 düştü.

Döviz

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.1 yükseldi.
Euro/Dolar paritesi yüzde 0.1 düşüşle 1.1092'den işlem gördü.
Sterlin yüzde 0.3 düşerek dolar karşısında 1.2139'dan alıcı buldu.
Japon Yeni yüzde 0.3 değer kaybederek 106.55'e geldi.

Tahviller

ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi 3 baz puan artarak yüzde 1.59'a yükseldi.
ABD 2 yıllıklarının faizi 2 bp artarak yüzde 1.53 oldu.
İngiltere 10 yıllıklarının faizi 2 bp artışla yüzde 0.471'e geldi.
Almanya 10 yıllıklarının faizi 2 bp artarak eksi yüzde 0.67 oldu.

Emtia

WTI petrolü yüzde 0.3 değer kazanarak varil başına 56.31 dolardan işlem gördü.
Altın yüzde 0.5 düşüşle onsu 1,499.48 dolardan alıcı buldu.