Advertisement

Avrupa'da hisse senedi endeks vadelileri, yatırımcıların ABD – Çin ticaret anlaşmasının gözden geçirilmesini beklerken Washington'dan gelecek bir teşvik paketinin zamanlamasına ilişkin belirsizliği değerlendirmesiyle çoğu Asya hisse endeksiyle birlikte yükseldi. Dolar önemli paralar karşısında fazla değişmedi, petrol yükseldi.

S&P 500 ve Euro Stoxx 50 endekslerinin vadelileri yükseldi. Güney Kore ve Avustralya Asya seansında görece iyi performans gösterdi. Çin hisseleri, ekonominin toparlanmayı sürdürdüğünü gösteren verilerin ardından yükseldi. Tüketici enflasyonu hızlandı, fabrik fiyatlarındaki deflasyon yavaşladı.

Hong Kong Borsası geriledi. Tencent Holdings Ltd. ABD baskısının ardından düşüşe devam etti. Japonya ve Singapur tatil nedeniyle kapalı ve ABD Hazine tahvilleri Londra açılışına kadar işlem görmeyecek. Ham petrol fiyatları, Suudi Arabistan'ın petrol şirketinin enerji talebinin yükselmesini beklediğini açıklamasının ardından yükseldi.,

Yatırımcılar ABD'nin virüs destek paketinin zamanlamasına ilişkin belirsizlikle mücadele ediyor. Ne Demokratlar ne de Cumhuriyetçiler net bir zaman veremiyorlar. İki taraf kilit önemdeki başlıklarda toplam harcamalar konusunda birbirinden trilyonlarca dolar uzakta.

First Abu Dhabi Bank PJSC baş ekonomisti Simon Ballard, “1 trilyon doların üzerindeki ABD virüs paketinin açıklanmasının ertelenmesi ABD ekonomisi üzerinde daha fazla baskı oluşturdu. ABD – Çin ilişkilerinde tırmanan gerginlik ve ticaret görüşmelerinde ilerleme ana odak noktası olacak.” dedi.

Hisse senetleri

S&P 500 Endeks vadelileri Londra saatiyle 06:36'da yüzde 0.3 yükseldi. Dayanak endeks Cuma günü yüzde 0.1 yükseldi.
Hong Kong'da Hang Seng Endeksi yüzde 0.1 düştü.
Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 1 arttı.
Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 1.9 yükseldi.
Güney Kore'de Kospi Endeksi yüzde 1.5 arttı.
Euro Stoxx 50 vadelileri yüzde 0.9 yükseldi.

Döviz

Yen dolar karşısında yüzde 0.1 artıda 105.77'ye tırmandı.
Offshore yuna 6.9662'de fazla değişmedi.
Euro/Dolar paritesi 1.1793'ten alıcı buldu.
Avustralya Doları yüzde 0.1 artıda 71.65 ABD Centi oldu.

Tahviller

ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi Cuma günü 2 baz puandan fazla artarak yüzde 0.56 oldu. ABD vadelileri Pazartesi günü fazla değişmedi.
Avustralya 10 yıllıklarının faizi 3 bp artışla yüzde 0.86 oldu.

Emtia

WTI petrol yüzde 1.5 yükselerek varili 41.82 dolar oldu.
Altın yüzde 0.2 ekside onsu 2,028.93 dolardan alıcı buldu.