Advertisement

Küresel hisse senetlerinin rallisi, yatırımcıların son kazançların temposunu ve geniş para politikası beklentilerini değerlendirmesiyle, Şubat ayında kaydedilen rekora ramak kala hız kesti. ABD Hazine tahvilleri geriledi.

Tokyo, Hong Kong ve Şanghay hisseleri düşük hacimli işlemlerde düştü. S&P 500 Endeks vadelileri, her iki gösterge endeksin ve Nasdaq Bileşik Endeksi'nin Facebook Inc.'in kazançlarının desteğiyle rekor tazelemesinin ardından yatay seyretti. Ham petrol Laura Kasırgası'nın kilit önemdeki ABD rafinerilerini etkilemesiyle beş ayın zirvesine yakın seviyelerden işlem gördü. Dolar yükseldi.

Küresel ekonomilerin yeniden açılmasıyla birlikte yatırımcılar yeni virüs salgınları konusunda temkinli ve aşı geliştirilmesi konusundaki ilerlemeye odaklanmış durumdalar. ABD'de bazı eyaletler daha fazla gevşeme sinyali veriyor. Ancak İspanya ve Almanya'da vakalar artmayı sürdürüyor.

Ayrıca traderlar Fed Başkanı Jerome Powell'ın yeni enflasyon stratejisine odaklanan para politikası çerçevesi değerlendirilmesine ilişkin Perşembe günkü konuşmasını bekliyor. ABD'li tüketicilerin güveni, yüksek enflasyon ya da gelecek federal teşvike ilişkin belirsizlikle boğuşmalarından dolayı Ağustos'ta 2014'ten bu yana en düşük seviyeye geriledi.

Saxo Bank piyasa stratejisti Eleanor Creagh, Bloomberg TV ile gerçekleştirdiği mülakatta "Fed faizlerin iki yıl boyunca sabit kalacağına neredeyse garanti verdi. Hisse senetleri, yatırımcıların, bu sıfır faizli dünyanın ürettiği reel ekonomide gördüğümüz uzun süreli durgunluktan kaçış noktası olmaya devam ediyor." dedi.

Hisse senetleri

S&P 500 Endeks vadelileri Tokyo saatiyle 14:06'da yüzde 0.1'den daha az yükseldi. Dayanak endeks Salı günü yüzde 0.4 arttı.
Hong Kong'da Hang Seng Endeksi yüzde 0.1 düştü.
Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.9 düştü.
Japonya'da Topix Endeksi yüzde 0.1 geriledi.
Güney Kore'de Kospi Endeksi yüzde 0.1 yükseldi.
Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0.7 geriledi.
Euro Stoxx 50 vadelileri fazla değişmedi.

Döviz

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.1 yükseldi.
Yen dolar karşısında 106.4 seviyesinde fazla değişmedi.
Offshore yuan 6.9017'den işlem gördü.
Euro/Dolar paritesi yüzde 0.2 ekside 1.1812'den alıcı buldu.

Tahviller

ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi yüzde 0.69'a yükseldi.
Avustralya 10 yıllıklarının faizi 4 baz puan artışla yüzde 0.93 oldu.

Emtia

WTI petrol yüzde 0.1 yükselişle varili 43.4 dolara geldi.
Altın yüzde 0.1 düşüşle onsu 1,924.9 dolara geriledi.