Advertisement

Hong Kong hisse senetleri, ABD - Çin gerginliğinde rahatlama sinyallerinin etkisiyle Asya hisselerinin yükselişine öncülük etti. Yatırımcılar, Fed Başkanı Jerome Powell'ın bu hafta sonuna doğru para politikasına ilişkin gerçekleştireceği konuşmasını takip edecek.

Hong Kong hisse senetleri, WeChat'in sahibi Tencent Holdings Ltd.'de görülen rallinin etkisiyle yüzde 1'den fazla tırmandı. Konuya yakın kaynaklar ABD Başkanı Donald Trump'ın ekibinin özel olarak ABD'li şirketlere Çin'deki WeChat uygulaması ile iş yapmayı sürdürebilecekleri konusunda güvence verdiğini belirtti.

Güney Kore, Japonya ve Çin hisse senetleri Avrupa hisse vadelileriyle birlikte yükseldi. S&P 500 Endeks kontratları ABD hisselerinin Cuma gününü art arda dört haftalık yükselişle kapatmasının ardından sınırlı yükseldi. Altın haftaya zayıf başladı. Yeni Zelanda tahvilleri merkez bankasının parasal genişleme alım hedefinin beklentiyi karşılayamamasının ardından tırmandı. ABD Hazine tahvilleri ve dolar fazla değişmedi.

Hükümetler, büyümeyi canlandırmak için kapatma önlemlerini gevşetmek ile virüs vakalarındaki artışı kontrol etmek arasında dengede durmayı sürdürüyor. Pandemide iki önemli nokta kaydedildi: 800 bin can kaybı ve 23 milyon vaka. ABD'deki enfeksiyonlar sabit hale gelmiş gibi görünüyor, ancak Avrupa'da ve Asya'nın bazı kısımlarında endişeler artıyor.

Fed'in genellikle Jackson Hole, Wyoming'de gerçekleştirdiği yıllık Ekonomi Politikası Sempozyumu 27 - 28 Ağustos'ta çevrim içi olarak yapılacak. Powell, Perşembe günü Fed'in uzun zamandır beklenen, yeni enflasyon stratejisine odaklanan para politikası çerçevesi değerlendirmesi hakkında konuşacak.

Medley Global Advisors küresel makro strateji birimi idari direktörü Ben Emons, "Bu haftaki Jackson Hole Sempozyumu'nda daha fazla netlik bekleneceği şüphesiz." dedi.

Hisse senetleri

S&P 500 Endeks vadelileri Tokyo saatiyle 13:36'da yüzde 0.3 yükseldi. Dayanak endeks Cuma günü yüzde 0.3 yükseldi.
Japonya'da Topix Endeksi yüzde 0.1 arttı.
Hong Kong'da Hang Seng Endeksi yüzde 1.5 yükseldi.
Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.2 yükseldi.
Güney Kore'de Kospi Endeksi yüzde 1 tırmandı.
Euro Stoxx 50 vadelileri yüzde 0.6 arttı.

Döviz

Yen dolar karşısında 105.85'te fazla değişmedi.
Bloomberg Dolar Spot Endeksi yatay seyretti.
Euro/Dolar paritesi 1.1794'te fazla değişmedi.
Offshore yuan yüzde 0.1 artıda 6.9153'ten alıcı buldu.

Tahviller

ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi yüzde 0.63'te kaldı.
Avustralya 10 yılıklarının faizi 2 baz puan azalarak yüzde 0.86 oldu.

Emtia

WTI petrolün varili 42.31 dolara geriledi.
Altın yüzde 0.4 düşüşle onsu 1,933.52 dolara düştü.