Advertisement

Hisse senedi vadeli kontratları, ABD'de yeni bir mali teşvik konusunda ilerleme kaydedildiğine ilişkin sinyallerle Perşembe günkü işlemlerde yükselirken dolar geriledi. Çin dışında işlem gören yuan tırmandı.

Japonya'da Tokyo Hisse Senedi Borsası teknik bir arıza yaşanmasının ardından işlemleri durdurdu. Söz konusu arıza öncesinde, Çin, Hong Kong, Tayvan ve Güney Kore'nin tatil nedeniyle kapalı olmasından dolayı Asya hisse piyasaları için halihazırda yavaş bir gün geçiyordu.

Avustralya ve Singapur hisse senetleri yüzde 1'den fazla yükseldi. S&P 500 Endeksi ve Avrupa vadelileri arttı. Bir haberde ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin'in daha önce Cumhuriyetçi müzakerecilerin sunduğu yardımı pekiştirdiği belirtildi. Mnuchin, daha öncesinde pandemi paketi üzerinde bir anlaşma olmadığını ancak müzakerelerin devam ettiğini söylemişti. ABD Hazine tahvillerinin faizi fazla değişmedi.

Mnuchin, kendisi ve Temsilciler Meclisi Sözcüsü Nancy Pelosi'nin birçok alanda birçok ilerleme kaydettiğini söyledi. Pelosi, Mnuchin ile görüşmelerin süreceğini ifade etti. İki tarafın harcama miktarı konusunda birbirine uzakta olduğunu belirten Mitch McConnell ise kötümser.

Demokratlar, -Senato'da pek bir şansı olmasa da- 2.2 milyar dolarlık teklifi bugün oylayacak. ABD Başkanı Donald Trump, federal hükümetin kısmi kapanmasını önleyecek geçici bütçe tasarısını onayladı.

Goldman Sachs Group Inc.'ten Walt Disney Co.'ya kadar şirketlerin işten çıkarma planları hala pandemiye uyum sağlamaya çalışan işletmeler için devam eden kırılganlığın altını çizdi.

ABD'de Cuma günü yayınlanacak Eylül ayı istihdam raporu Kasım seçiminden önceki son rapor olacak.

Hisse senetleri

S&P 500 Endeks vadelileri Tokyo saatiyle 14.03'te yüzde 0.5 tırmandı. Dayanak endeks Çarşamba günü yüzde 0.8 yükseldi.
Euro Stoxx 50 vadelileri yüzde 0.3 yükseldi.
Singapur'da Nikkei 225 vadelileri yüzde 0.2 yükseldi.
Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 1.5 yükseldi.
Singapur'da Straits Times Endeksi yüzde 1.3 yükseldi.

Döviz

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.2 düştü.
Yen dolar karşısında 105.46 seviyesinden işlem gördü.
Euro/Dolar paritesi yüzde 0.2 artıda 1.1745 oldu.
Offshore yuan yüzde 0.4 yükselişle 6.7562'den alıcı buldu.

Tahviller

ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi yüzde 0.69'a yükseldi.

Emtia

WTI petrol yüzde 0.1 yükselişle varili 40.26 dolardan işlem gördü.
Altın yüzde 0.4 yükselişle onsu 1,893.75 dolar oldu.