Advertisement

Asya hisse senetleri Pazartesi günkü işlemlerde yükselirken ABD hisseleri yükselişle açılışı işaret etti. Birleşme ve satın alma anlaşmalarına ilişkin haberler ile koronavirüs aşısıyla ilgili gelişmeler yükselişi destekledi. Dolar düştü ve ABD Hazine tahvilleri bu haftaki Fed toplantısı öncesinde fazla değişmedi.

Güney Kore hisseleri yüzde 1'den fazla artışla Asya Borsalarının yükselişine öncülük etti. S&P 500 Endeks vadelileri yüzde 1 civarında artış kaydetti. Pfizer Inc. CEO'sunun yıl sonuna kadar ABD'lilere aşının ulaştırılacağını belirtmesi ve TikTok anlaşmasının sonuca yaklaştığı yönündeki haberler güveni destekledi.

Softbank Group Corp., Nvidia Corp.'un Japon şirketin yonga birimi Arm Ltd.'yi 40 dolar karşılığında alacağını teyit etmesinin ardından yükseldi. Gilead Sciences Inc. ise Immunomedics Inc.'i yaklaşık 21 milyar dolar bedelle alacak. Altın ve ham petrol değer kazandı.

Küresel hisse senetleri Mart'tan bu yana ilk art arda kaybını kaydetti. Değerlemeler ve opsiyon piyasalarındaki volatilite nedeniyle traderlar hala tetikte. Yatırımcılar küresel ekonominin pandemiden toparlandığına dair sinyaller beklerken Fed'in bu hafta para politikasında güvercin duruşunu koruması bekleniyor. Goldman Sachs Group Inc. ve Deutsche Bank AG ABD'deki son çekilmenin sona yaklaşıyor olabileceğini belirtti.

Pfizer'ın yorumu aşı için sağlık görevlilerinin daha öncesinde belirttiğinden daha yakın bir zamanı işaret ediyor. AstraZeneca Plc. ve Oxford Üniversitesi İngiltere'deki testlere yeniden başladı.

Hisse senetleri

S&P 500 Endeks vadelileri Tokyo saatiyle 13:08'de yüzde 1.2 yükseldi. Endeks Cuma günü fazla değişmemişti.
Japonya'da Topix Endeksi yüzde 0.8 yükseldi.
Hong Kong'da Hang Seng Endeksi yüzde 0.7 arttı.
Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.6 tırmandı.
Güney Kore'de Kospi Endeksi yüzde 1.1 arttı.
Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0.6 yükseldi.
Euro Stoxx 50 vadelileri yüzde 0.4 arttı.

Döviz

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.1 düştü.
Yen yüzde 0.1 yükselişle dolar karşısında 106.7'den işlem gördü.
Offshore yuan 6.8290 oldu.
Euro/Dolar 1.1846'da fazla değişmedi.
Yeni Zelanda Doları yüzde 0.4 yükselişle 66.94 ABD Centi'nden alıcı buldu.

Tahviller

ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi yüzde 0.67'de tutundu.
Avustralya 10 yıllıklarının faizi 4 baz puan azalarak yüzde 0.87 oldu.

Emtia

WTI petrol yüzde 0.6 yükselişle varili 37.54 dolardan işlem gördü.
Altın yüzde 0.4 artıda onsu 1,948.10 dolardan alıcı buldu.