Advertisement

Asya hisse senetleri, ticaret endişelerinin yeniden gündeme gelmesiyle birlikte Cuma günkü işlemlerde karışık bir seyir izledi. ABD Hazine tahvilleri ABD enflasyon verisinin ardından kaydettiği kayıplarını korudu. Enflasyon verisi beklentileri aştı.

Avustralya ve Japonya hisse senetleri bir miktar geriledi. Hong Kong, Çin ve Güney Kore hisse senetlerisınırlı yükseldi. Avrupa ve ABD hisse vadeli kontratları, S&P 500 Endeksi'nin Perşembe gününü rekor tazeleyerek kapatmasının ardından yükseldi. Önceki işlemlerde, ABD Başkanı Donald Trump'ın Twitter üzerinden Çin'in ticaret politikasıyla ilgili eleştiride bulunmasıyla düşen hisseler , piyasanın ticaret ilgili gelişmelere karşı hala hassas olduğunu gösterdi. ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi bir ayın yükseğinde kaldı. Dolar geriledi.

Riskli varlıklardaki ralli, Fed Başkanı Jerome Powell'ın güvercin yorumlarından yeni destek bulurken Perşembe günkü güçlü enflasyon verisi ABD'li politika yapıcılar için ay sonunda verecekleri politika kararı açısından durumu zorlaştırıyor. Traderlar enflasyon verisinin ardından yarım puanlık faiz indirimi beklentileri azalttı.

Singapur ekonomisinin yılın ikinci çeyreğinde beklenmedik bir şekilde küçülmesi dünya ekonomi için devam eden ticaret gerginliğiyle ilgili bir uyarı oldu. Trump, Twitter iletisinde Çin'in ABD tarım ürünü alımlarını artırmamasını eleştirerek Çinli mevkidaşı Xi Jinping'den geçen ayki G – 20 toplantısında bu konuda söz aldığını ifade etti.

Hisse senetleri

S&P 500 Endeks vadeli kontratları Tokyo saatiyle 15:00'de yüzde 0.2 yükseldi. Dayanak endeks Perşembe günü yüzde 0.2 yükseldi.
Japonya'da Topix Endeksi yüzde 0.2 düşüşle kapattı.
Hong Kong'da Hang Seng Endeksi yüzde 0.4 yükseldi.
Güney Kore'de Kospi Endeksi yüzde 0.3 yükseldi.
Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.7 arttı.
Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0.3 düştü.

Döviz

Yen dolar karşısında yüzde 0.2 artıda 108.34 seviyesinden işlem gördü.
Çin dışında işlem gören yuan dolar karşısında 6.8733'ten alıcı buldu.
Euro/Dolar paritesi yüzde 0.2 yükselişle 1.1272'y tırmandı.
Sterlin/dolar yüzde 0.2 artarak 1.2545'ten alıcı buldu.

Tahviller

ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi yüzde 2.13 oldu.
Avustralya 10 yıllıkların faizi 11 bp artarak yüzde 1.44'e tırmandı.

Emtia

WTI petrol yüzde 0.7 artarak varil başına 60.60 dolara geldi.
Altın yüzde 0.3 yükselişle ons başına 1,408 dolardan işlem gördü.