Advertisement

(17:50'de güncelendi)

Hisse senetleri Çin'in ABD ile ticaret savaşında karşılık vermesi ve yuanı on yıldan bu yana görülen en düşük seviyeye gerilemesine izin vermesinin ardından düştü.

S&P 500 Endeksi düşüşünü altıncı güne taşıyarak rekor seviyesinden bu yana kaybını yüzde 5'e çıkardı. Teknoloji ve tüketici şirketleri endeksin düşüşüne öncülük etti. Hisse senetleri, hizmet sektörü göstergesinin Temmuz'da yaklaşık üç yılın düşüğüne gerilemesinin ardından kayıplarını hızlandırdı. Yuan, Pekin'in ABD Başkanı Donald Trump'ın vergi tehdidine karşı yuanın değer kaybetmesine izin verdiği spekülasyonuyla dolar karşısında 7 seviyesini aştı. ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi 2016'dan beri en düşük seviyesine geriledi ve altın güçlü yükseldi. Gelişen piyasa hisseleri geriledi.

Singapur'da JPMorgan Chase & Co. gelişen piyasalar Asya Döviz stratejisi birimi yöneticisi Jonathan Cavenagh, Bloomberg Television ile gerçekleştirdiği mülakatta “Piyasanın çok daha agresif bir Fed veya ABD – Çin ticaret görüşmelerinin devam etmesi gibi bir devre kesiciye ihtiyacı var. Eğer ABD hisse piyasasında yeterince zayıflık, ekonomik verilerde yeterince aşağı yönlü ivme olursa o zaman iki taraf da bir noktada müzakere masasına oturabilir. Fakat ben bunun en azından kısa vadede olacağını sanmıyorum.” dedi.

Avrupa tahvilleri Euro Bölgesi'nde özel sektör ekonomik faaliyetin daha fazla zayıfladığını göstermesinin ardından yükseldi. Petrol yuandaki sert düşüşün ticaret savaşı talebi baskılayacağı korkularını artrımasıyla kayıplarını artırdı. Bitcoin Temmuz ortasından bu yana ilk kez 11 bin dolar seviyesinin üzerine tırmandı.

Hisse senetleri

S&P 500 Endeksi New York saatiyle 10:06'da yüzde 2.1 düşüşle 2,870.42 puan oldu.
Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 1.8 azaldı.
MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 2.1 düştü.
MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 2.5 geriledi.

Döviz

Bloomberg Dolar Spot Endeksi önceki kapanışa yatay seyretti.
Euro/Dolar paritesi yüzde 0.6 yükselerek 1.1174'ten alıcı buldu.
Japon Yeni yüzxde 0.4 değer kazandı.

Tahviller

ABD'de 10 yıl vadeli hazine tahvillerinin faizi 7 baz puan azalarak yüzde 1.77 oldu. 
İngiltere 10 yıllıklarının faizi 4 bp azalarak yüzde 0.513 oldu.
Almanya 10 yıllıklarının faizi 2 bp azalarak eksi yüzde 0.52'ye geriledi.

Emtia

Bloomberg Emtia Endeksi yüzde 1.1 düştü.
Altın yüzde 1.2 değer kazanarak onsu 1,474.70 dolara tırmandı.
WTI petrol yüzde 2.2 düşüşle varili 54.46 dolardan işlem gördü.

(17:50'de güncelendi)