Advertisement

Asya hisse senetleri Salı günkü işlemlerde düşük hacim nedeniyle karışık bir seyir izledi. Yatırımcılar kar rakamlarına ve politika yapıcılardan gelebilecek yorumlara odaklandı. ABD Hazine tahvilleri fazla değişmedi.

Japonya hisse senetleri traderların tatilden dönmesiyle geriledi. Hong Kong ve Avustralya hisseleri fazla değişmedi. Güney Kore Borsası yükseldi. Çin hisseleri yakın zamandaki ortalamasının yaklaşık yüzde 50 altındaki hacimli işlemlerde düştü. S&P 500 Endeks vadelileri, ABD hisselerinin Pazartesi gününü rekor seviyede kapatmasının ardından fazla değişmedi. Petrol varil başına 60 doların altına indi.

ABD'de açıklanacak perakende satışlar verisi ABD ekonomisinin sağlığına ilişkin ipucu verecek. Bilanço döneminin başlamasıyla birlikte JPMorgan Chase & Co. ile Goldman Sachs Group Inc. Salı günü kar rakamların açıklayacak. Fed yetkililerinin bu hafta bir dizi açıklama yapması bekleniyor.

Nuveen Asset Management baş hisse senedi stratejisti ve kıdemli portföy yöneticisi Bob Doll, “Yatırımcıların Fed'in durumu kurtaracağı, ABD – Çin ticaret anlaşmazlığının yakın zamanda çözüme kavuşacağı ve Çin teşviğinin küresel büyümeyi destekleyeceği yönündeki rahatlığından dolayı endişeliyiz. Bize göre bu zor bir iş. Sonuçta piyasa riskleri aşağı yönlü.” dedi.

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin kendisi ve Ticaret Temsilcisi Robert Lighthizer'ın, bu haftaki telefon görüşmelerinin verimli geçmesi durumunda ticaret müzakereleri için Çin'e sehayat edebileceklerini söyledi.

Hisse senetleri

S&P 500 hisse senedi vadeileri Londra saatiyle 06:12'de fazla değişmedi. Dayanak endeks Pazartesi günü yüzde 0.1'den az yükselerek 3,014.30 puan oldu.
Japonya'da Topix Endeksi yüzde 0.5 düştü.Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.3 düştü.
Hong Kong'da Hang Seng Endeksi yüzde 0.1 yükseldi.
Euro Stoxx 50 Endeks vadelileri yüzde 0.2 geriledi.

Döviz

Yen dolar karşısında yüzde 0.1 düşüşle 107.98 seviyesinden alıcı buldu.
Çin dışında işelm gören yuan 6.8735'te tutundu.
Euro/Dolar paritesi değişmeyerek 1.1260'tan işlem gördü.

Tahviller

ABD'de 10 yıl vadeli hazine tahvillerinin faizi yüzde 2.09'da kaldı.
Avustralya 10 yıllıklarının faizi 6 baz puan azalarak yüzde 1.39 oldu.

Emtia

WTI petrolü varil başına 59.57 dolarda kaldı.
Altın yüzde 0.1 değer kazanarak onsu 1,415.04 dolara yükseldi.