Advertisement

Asya hisse senetleri, koronavirüsün ekonomik etkilerine ilişkin endişeler sürerken, Çarşamba günkü işlemlerde karışık bir seyir izledi.

Avustralya, Japonya ve Güney Kore hisseleri geriledi ve Hong Kong yükseldi. Şanghay Bileşik Endeksi yedinci seansta da yükseldi. S&P 500 Endeks vadeli kontratları, endeksin düşüşle kapatmasının ardından fazla değişmedi. Endekste her yükselen hisseye karşılık yaklaşık altı hisse senedi düşüş kaydetti. Avrupa vadelileri geri çekildi. Traderlar, Trump yönetimindeki bazı üst düzey danışmanların Hong Kong Doları'nın dolar çıpasının bozulmasına ilişkin önerileri değerlendirdiği yönündeki haberlerden etkilenmediler.

ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi fazla değişmedi ve altın 2011'den beri en yüksek seviyeye yakın işlem gördü. Dolar fazla değişmedi. Brezilya parası ve hisse senetleri, Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun Kovid-19 testinin pozitif çıkmasının ardından değer kaybetti.

Yatırımcılar, S&P 500 Endeksi'ni bu yılki en uzun yükseliş serisine taşıyan rallinin ardından durdu. Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic koronavirüs salgınının yeniden yayılmasının toparlanmanın temposunu olumsuz etkileyebileceğini ve işletmelerle tüketicilerin planlarını askıya alabileceğini söyledi.

Aviva Investors portföy yöneticisi Susan Schmidt, Bloomberg TV ile gerçekleştirdiği mülakatta “Hisse senetlerinin şu noktada ara vermesi şaşırtıcı değil. ABD bilanço dönemi hız kazanmadan önce gelecek birkaç hafta kendimizi belli bir işlem aralığında bulabiliriz.” dedi.

Petrolün varili, bir sektör raporunun ABD ham petrol stoklarında sürpriz bir artışı işaret etmesiyle 41 dolar civarında dalgalandı. Artan koronavirüs vakalarından dolayı talebin olumsuz etkileneceğine ilişkin endişeler sürüyor.

- Uluslararası Enerji Ajansı'nın (UEA) petrol stok verisi Çarşamba günü gelecek.
- Yatırımcılar ABD'de Perşembe günü açıklanacak işsizlik başvurularına odaklanacak.
- Singapur Cuma günü genel seçime gidecek.

Hisse senetleri

S&P 500 Endeks vadelileri Tokyo saatiyle 13:34'te fazla değişmedi. Dayanak endeks Salı günü yüzde 1.1 düştü.
Japonya'da Topix Endeksi yüzde 0.6 geriledi.
Hong Kong'da Hang Seng Endeksi yüzde 0.3 tırmandı.
Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.7 yükseldi.
Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 1.3 çekildi.
Euro Stoxx 50 vadelileri yüzde 0.6 düştü.

Döviz

Yen dolar karşısında 107.54 seviyesinde fazla değişmedi.
Offshore yuan 7.0207'den işlem gördü.
Euro/Dolar paritesi 1.1276'dan alıcı buldu.

Tahviller

ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi 1 baz puan artarak yüzde 0.65 oldu.
Avustralya 10 yıllıklarının faizi yüzde 0.88'de kaldı.

Emtia

WTI petrol yüzde 0.4 düşüşle varili 40.46 dolardan işlem gördü.
Altının onsu 1,795 dolarda sabit kaldı.