Advertisement

ABD ve Avrupa hisse senedi vadelileri, şirketlerin pandemiyle basıl mücadele ettiğine dair daha fazla ipucu verecek olan bilanço dönemi öncesinde Asya hisse senetleriyle birlikte Pazartesi günkü işlemlerde tırmandı. Dolar geriledi.

Japonya hisse senetleri yüzde 2'den fazla yükselerek güçlü performans gösterdi. Hong Kong, Güney Kore ve Avustralya'da yükselişle daha sınırlı kaldı. Çin hisseleri geçen haftaki kazançlarının ardından yükselişini sürdürdü. S&P 500 Endeks vadelileri yatırımcılar kilit önemdeki bankaların finansallarını beklerken tırmandı. ABD Hazine tahvili faizleri düştü. Petrol geri çekildi, altının onsu 1,800 doları aştı.

Küresel hisse senetleri Şubat'tan beri en yüksek seviyelere yakın seyrederken yatırımcılar şirketlerin kar görünümleriyle ilgili olarak ne diyeceklerini merak ediyor. Dünyanın bazı kısımlarında süren koronavirüs salgınının kısmi karantina uygulamalarına neden olması küresel toparlanmanın temposuna ilişkin şüpheleri artırıyor.

UBS Private Wealth Management'tan Julie Fox, “Karların yılın ikinci yarısında muhtemelen toparlayacağını ve aşırı likiditenin riskli varlıkları desteklemeye devam edeceğini düşünüyoruz. Küresel hisse senetlerinde daha fazla potansiyel ve piyasanın kriz esnasında düşük performans göstermiş kısımlarında bir miktar yukarı yönlü alan görüyoruz.” dedi.

Florida, Pazar günü vaka sayısında 15,400 ile pandeminin ABD'de başlamasından bu yana en yüksek bir günlük artışı bildirdi.

Hisse senetleri

S&P 500 Endeksi Londra saatiyle 07:10'da yüzde 0.7 tırmandı. Dayanak endeks Cuma günü yüzde 1.1 yükseldi.
Japonya'da Topix Endeksi yüzde 2.5 arttı.
Hong Kong'da Hang Seng Endeksi yüzde 1.2 yükseldi.
Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 1.9 tırmandı.
Güney Kore'de Kospi Endeksi yüzde 1.7 yükseldi.
Euro Stoxx 50 vadelileri yüzde 1.5 arttı.

Döviz

Yen 106.92'de fazla değişmedi.
Offshore yuan yüzde 0.2 artıda 6.9987'den işlem gördü.
Euro/Dolar paritesi yüzde 0.2 artıda 1.1327'den alıcı buldu.
Bloomberg Dolar Spot Endeksi (BBDXY) yüzde 0.2 geriledi.

Tahviller

ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi yüzde 0.63'e indi.
Avustralya 10 yıllıklarının faizi 4 baz puan artışla yüzde 0.90 oldu.

Emtia

WTI petrol yüzde 0.6 değer kaybederek varili 40.28 dolara düştü.
Altınıns onsu yüzde 0.5 yükselişle 1,807.13 dolar oldu.