Bloomberght
Bloomberg HT Piyasalar Borsa Küresel Piyasalar: Hisseler "virüs" endişeleri ile düştü, dolar yükseldi
PİYASALAR

Küresel Piyasalar: Hisseler "virüs" endişeleri ile düştü, dolar yükseldi

  • Uluslararası piyasalarda, hisse senetleri artan virüs vaka sayılarına bağlı endişelerle düşerken, dolar ve tahviller değer kazandı

Giriş: 25 Eylül 2020, Cuma 08:53
Güncelleme: 25 Eylül 2020, Cuma 14:50

(14:30'da güncellendi)

Avrupa hisse senetleri ve ABD endeks vadeli kontratları, yatırımcıların dikkatlerini koronavirüs vaka sayılarındaki artışa karşılık başkanlık seçimleri öncesi çıkma olasılığı azalan ABD'nin yeni mali teşvik paketine çevirmeleri ile birlikte düştü. Tahviller ve dolar değer kazandı.

Aralarında Lufthansa AG, Ryanair Holdings Plc ve IAG'nin bulunduğu hava yolu şirketleri, Avrupalı liderlerin hastaneye yatanların sayısının arttığı bir ortamda Kovid-19 salgınını kontrol altına almakta zorlanmaları ile birlikte en fazla kaybedenler arasında yer aldı. Stoxx Europe 600 Endeksi Haziran ayından bu yana en büyük haftalık kaybına yöneldi.