Advertisement

Asya hisse senetleri, yatırımcıların koronavirüs salgınına ilişkin gelişmeleri değerlendirmesiyle cansız işlemlerde karışık bir seyir izledi. Petrol son düşüşünün ardından dengelendi.

Tokyo hisse senetleri fazla değişmezken Hong Kong ve Sydney'de işlem gören hisseler yükseldi. ABD hisse vadelileri S&P 500 Endeksi'nin büyük teknoloji şirketlerinin kazançlarıyla hafifçe yükselmesinin ardından fazla değişmedi. Çinli yetkililer salgınla ilgili olarak seyahat yasağını genişletirken Dünya Sağlık Örgütü virüs için yerel kriz diyerek küresel sağlık durumu ifadesini kullanmadı. Yuan yükselirken yen Perşembe günkü kazançlarını korudu. ABD Hazine tahvilleri fazla değişmedi.

Çin ana kara ve Güney Kore'de piyasalar yeni ay yılı tatili nedeniyle kapalı. Hong Kong ise önceden kapatmıştı.

Küresel hisse senetleri zirveye yakın kapatıp, şirket karları beklentileri aşarken ve veriler küresel ekonomide toparlanmayı doğrularken, yatırımcı endişeleri sürüyor. Traderlar virüsün Çin'de 17 yıl önce ortaya çıkan SARS gibi daha yıkıcı bir küresel salgına dönüşmesinden endişeli.

Citigroup Inc. gelişen piyasalar stratejistlerinin Perşembe günkü notunda “Korku eninde sonunda alım fırsatına dönüşmeli. Ancak piyasa öncelikle durumun stabil hale geldiğini görmesi lazım. Bu kez Çinli yetkililerin daha açık ve proaktif olmalarına karşın muhtemelen salgının başına sonundan daha yakınız.” ifadesi yer aldı.

Euro politika yapıcıların öngörülebilir gelecekte ultra geniş teşvik ayarlamalarını sürdürmeleri gerektiğini işaret etmelerinin ardından kayıplarını korudu.

Hisse senetleri

S&P 500 Endeks vadelileri Tokyo saatiyle 13:34'te yüzde 0.1 arttı. Dayanak endeks Perşembe günü yüzde 0.1 yükseldi.
Japonya Topix Endeksi fazla değişmedi.
Hong Kong'da Hang Seng Endeksi yüzde 0.2 yükseldi.
Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0.2 yükseldi.
Euro Stoxx 50 Endeks vadelileri yüzde 0.7 arttı.

Döviz

Yen dolar karşısında 109.54'te fazla değişmedi.
Çin dışında işlem gören yuan yüzde 0.1 yükselişle 6.9232'den işlem gördü.
Euro dolar karşısında 1.1051 ile yatay seyretti.

Tahviller

ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi yüzde 1.74'te kaldı.
Avustralya 10 yıllıklarının faizi 2 bp azalarak yüzde 1.08 oldu.

Emtia

WTI petrolün varili yüzde 0.4 yükselerek 55.8 dolar oldu.
Altın yüzde 0.1 düşüşle 1,561.84 dolara geriledi.