Advertisement

Asya Borsaları, artan koronavirüs vakalarından dolayı alınabilecek daha sıkı önlemlerin ek teşvik olmadan ekonomik toparlanmayı olumsuz etkileyebileceği endişesiyle ABD hisselerindeki kayıpları izleyerek Cuma günkü işlemlerde düştü.

Hong Kong, Avustralya ve Çin hisseleri düştü. Japonya hisseleri ülkedeki enfeksiyon rakamlarının rekor sayılara yükselmesinin ardından düşük performans gösterdi.

S&P 500 Endeks vadelileri, dayanak endeksin Perşembe günü yüzde 1 gerilemesinin ardından dalgalı seyretti. New York'ta okulları kapatma hazırlıkları ve Chicago'nun halka evde kal çağrısı yapmaya hazırlanması piyasada endişeleri artırdı. ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi düştü ve dolar fazla değişmedi. Yen yükseldi ve petrol düştü.

Teşvik konusu hala devam ediyor... Kaynaklara göre Trump yönetimi virüs destek paketine ilişkin görüşmelerden geri adım atarak Temsilciler Meclisi Sözcüsü Nancy Pelosi ile müzakereleri canlandırma konusunu Kongre'ye bıraktı.

Başkan Trump, Çin ordusu tarafından kontrol edilen şirketlere yönelik ABD yatırımlarını yasaklayan bir kararname imzaladı.

İngiltere'de daha sıkı karantina önlemlerine rağmen enfeksiyon sayıları rekora tırmandı. Fransa'da ise hastaneye yatışı yapılan hasta sayısı rekor kırdı.

Hisse senetleri

S&P 500 Endeksi'nin yüzde 1'lik düşüşünün ardından vadeliler fazla değişmedi.
Japonya'da Topix Endeksi yüzde 1.6 geri çekildi.
Güney Kore'de Kospi Endeksi yüzde 0.6 yükseldi.
Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0.2 düştü.
Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.8 azaldı.
Euro Stoxx 50 vadelileri yüzde 0.8 geriledi.

Döviz

Bloomberg Dolar Spot Endeksi fazla değişmedi.
Euro/Dolar paritesi yüzde 1.1802'de sabit kaldı.
Offshore yuan yüzde 0.1 düşüşle 6.6226'dan alıcı buldu.
Yen yüzde 0.2 tırmanarak 104.92'den işlem gördü.

Tahviller

ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi 1 baz puan düşüşle yüzde 0.87 oldu. Perşembe günkü düşüş 10 bp oldu.

Emtia

WTI petrol yüzde 1.8 azalarak varili 40.39 dolara geriledi.
Altının onsu 1,877 dolarda kaldı.