Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Amerikan varlıklarında olumsuz bir hareketin görülmemesi yatırımcıların borç tavanı anlaşmasında sorun görmediğini gösterdi.

S&P 500 endeksi Salı gününü 4.205 puanda yatay tamamlarken Nasdaq 100 yüzde 0,3 yükseldi.

ABD tahvil getirilerindeki düşüş de olumlu atmosferi yansıtıyor. Getiri tüm vadelerde yaklaşık bir baz puan düşerken 10 yıllık tahvil getirisi yüzde 3,673 seviyesinde.

Asya Pasifik ise olumsuz Çin verilerini yansıtıyor. Neredeyse tüm önemli hisse endeksleri kayıp yaşarken Hang Seng yüzde 2'yi, Nikkei de yüzde 1'i aşan kayıp yaşadı.

Çin yuanında değer kaybı PMI verileri sonra hızlanırken offshore yuan dolara karşı yüzde 0,4 geriledi. Bloomberg Dolar Endeksi yüzde 0,2 yükseliyor.

Altının onsu 1.958 dolar seviyesinde yatay.

Borç limitinde son engeller aşılıyor

ABD’yi temerrütten kurtaracak borç tavanı anlaşması kritik bir engeli aşarken Çarşamba günkü oylama için sahne hazırlandı.

Temsilciler Meclisi komitesinde yapılan oylamada 6’ya karşı 7 oyla yasanın meclis oylamasına sunulması kabul edildi. Demokratlara fazla taviz verildiğini düşünen katı Cumhuriyetçiler ise anlaşmanın geçmesi yönünde son engel olarak öne çıkıyor.

Cumhuriyetçi vekil Dan Bishop, Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy’nin görevden alınması için oylama yapılması çağrısını yaptı. McCarthy ise “Görevinden alınacağınızdan endişe duyuyor musunuz?” sorusuna “Hayır” yanıtını verdi.

Öte yandan ABD Kongre Bütçe Ofisi yasanın 10 yıl içinde bütçe açığını 1,5 trilyon dolar azaltacağını hesapladı. Eğer yasa bugünkü kritik Temsilciler Meclisi oylamasından geçerse Senato’dan geçmesine kesin gözle bakılıyor.