Advertisement
HABERLER ABONE OL

Margün Enerji GM Sami Özgür Bostan Margün Enerji’nin halka arz sürecini Bloomberg HT’ye anlattı.

Bostan’ın konuşmasında öne çıkanlar şöyle:

“Halka arz geliri yatırımlara gidecek”

Borsada satış yöntemiyle halka arzı seçtiklerini söyleyen Bostan, başta Türkiye olmak üzere Batı Avrupa Kanada ve Avustralya da yenilenebilir enerji sektöründe yatırım yapmayı hedeflediklerini halka arz gelirlerinin büyük bir kısmını da yatırımlar yapmak için kullanacaklarını söyledi.

Bostan, “İtalya’da fiyatlar aşağı yukarı 7.5-8 euro sent da geziniyor ama bizim de yatırım yaptığımız İtalya da 10 euro sentler olması bekleniyor. Elektrikli fiyatlarının yükselmesi projelerimizi verimli hale getirecek. Çünkü elektrikli araçlar 2030 yılına kadar piyasayı domine edecek, dijitalleşme ile elektrik kullanımı artıyor. Dolayısıyla çok ciddi talebe bir baskının devam edeceğine inancımız var. Beklentimiz ileriki yıllarda fiyatın talep, talebin fiyat üzerinde baskı kurması yönünde” dedi.

"Finansmanda sorun yaşamadık"

2021 yıl sonu itibariyle GES kurulu gücünü 200 MWP’ye çıkarmak istediklerini belirten Bostan, yurt içi ve yurt dışı toplam 750 MWP GES, 350 MWP RES hedefi olduklarını ve santral finansmanında bir sorun yaşamadıklarını da ekledi.