Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Bloomberg’in haberine göre, yazılı ve sesli mesajlaşma uygulaması olan Discord'un şirketin satışı için potansiyel alıcılara ulaştığı ve bunlardan birinin Microsoft olduğu kaydedildi. Habere göre, Microsoft'un Discord'u 10 milyar dolardan fazla bir fiyata satın almak istediği açıklandı.

Microsoft ve Discord konu hakkında yorum yapmazken, konu hakkında bilgiye sahip olan kişiler Discord’un satılmasından çok halka arz etmesinin daha olası olduğunu aktardı.

Discord’un 2020 aralık ayı itibari ile şirket değerinin yaklaşık 7 milyar dolara ulaştığı biliniyor.

Xbox geçen yıl, 7,5 milyar dolara ZeniMax Media’ı satın alarak, şimdiye kadarki en büyük oyun alım satımını gerçekleştirmişti.

Microsoft’un, oyun sektörü ile kitlesel sosyal medya platformlarına sahip olmayı hedeflediği biliniyor. Şirketin en son gerçekleştirildiği sosyal medya anlaşması, 2016 yılında LinkedIn'i 26,2 milyar dolara satın almasıyla gerçekleşti. Diğer bir taraftan, Microsoft geçen yıl eylül ayında TikTok'u satın alma girişiminde bulunmuş ancak başarısız olmuştu.

Financial Times’ın haberine göre, Microsoft'un kısa süre önce sosyal medya platformu Pinterest Inc.'i satın almak istediği bildirilmişti.