Mobius Capital Partners/ Mobius: Türkiye'de teknoloji şirketlerine yatırım yapmayı düşünüyoruz
-
Uluslararası piyasalarda 'yatırım gurusu' Mark Mobius, "Türkiye'de teknoloji şirketlerine yatırım yapmayı düşünüyoruz" dedi
Uluslararası piyasalarda 'yatırım gurusu' olarak tanınan Mobius Capital Partners kurucusu Mark Mobius Bloomberg HT'de Ceren Dilekçi'nin sorularını cevapladı.
Mobius 2020 yılı için oldukça iyimser olduğunu belirterek, Türkiye’de birçok problemin önümüzdeki yıl ortadan kalkacağını söyledi.
Mobius’un konuşmasında öne çıkanlar şöyle;
“2020 yılı için iyimserim”
“Ben 2020 yılı için oldukça iyimserim. Bunun sebebi şuan ABD-Çin ticaret savaşında ilerleme kaydedildiğini düşünüyoruz. Çoğu Çin şirketi imalatlarını gerçekleştirmek için farklı alanlara doğru gidiyor. Problemlerin çoğunun bu yıl çözüldüğünü düşünüyorum. İyimser olmamın sebebi ABD piyasasının oldukça güçlü olması ve ABD dünyada en büyük ekonomi, Çin de onu yakalamaya çalışıyor”
Uzun vadede altın fiyatlarının yükseleceği belirten Mobius, “ Elbette yol boyunca düzeltmeler de gerçekleşecektir. Ben uzun vadede düşündüğüm zaman altın fiyatlarının artacağı görüşündeyim” dedi.
“Türkiye toparlanıyor”
Gelişen piyasalarda çok mükemmel fırsatlar olduğunu söyleyen Mobius, “ Çin ticaret savaşına rağmen hala iyi bir performans sergiliyor. Hindistan ortaya çıkıyor. Türkiye toparlanıyor. Latin Amerika’da Brezilya çok iyi bir şekilde ilerlendiğini söyleyebilirim. Rusya dünyanın en iyi performans gösteren piyasalarından birisi ve Doğu Asya’da çok iyi fırsat sunuyor” dedi.