Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Investors Service, süregelen ekonomik yavaşlamaya çözüm konusunda politika zorluklarını ve hükümetin kötüleşen mali pozisyonunu işaret ederek, Hindistan'ın kredi notunu yatırım yapılabilir en düşük seviyeye indirdi.

Moody's'ten yapılan açıklamada, ülkenin kredi notunun Baa2'den Baa3'e indirildiği duyuruldu. Görünüm ise negatif'te tutuldu.

Moody's, "Negatif görünüm, ekonomideki daha derin streslerden kaynaklanan baskın, karşılıklı birbirini güçlendiren aşağı yönlü riskleri yansıtıyor," dedi ve finans sistemine yönelik stresin de "mali güçte Moody's'in şimdi tahmin ettiğinden daha şiddetli ve daha uzun süreli erozyona neden olabileceğini vurguladı.

Hindistan Mart sonunda biten mali yılda, koronavirüsün ekonomiye yönelik hasarında henüz en kötü görülmeden bile önce, mali açık hedefini tutturamadı. Ekonomistler bu nedenle bütçenin bu yıl daha da açık vermesini bekliyorlar. Bu durum, merkez bankasının açığı doğrudan finanse etmesi yolunda çağrılara neden oluyor.