Advertisement

Morgan Stanley yayımladığı bir araştırma raporunda, Türk varlıklarına karşı taktiksel olarak pozitif olduklarını ve Türk Lirasının 6.80 seviyesine ineceğini düşündüklerini belirtti.

Enflasyonun Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın tahminlerinin yukarısında gerçekleşmesi ve güçlü büyümeyle beraber TCMB’nin gelecek toplantıda politika faizinde bir değişikliğe gitmeyeceğine değinen Morgan Stanley, buna rağmen şahin duruşun korunacağını düşündüklerini söyledi.

Faiz artışının piyasa beklentilerine bağlı olduğunu belirten kurum, “TCMB’nin yakın zamanda 100 baz puan faiz artıracağına dair görüşümüzü koruyoruz.” dedi.

Morgan Stanley, ekonomi politikalarının artan kredibilitesinin Türk varlıklarının benzerlerine göre daha iyi performans göstermesinde destekleyici olduğunu belirtirken büyüme indikatörlerine bakıldığında sağlıklı bir hızda ekonomik büyüme görüldüğünü söyledi.

Türkiye’deki sabit getirili menkul kıymetlerde yüksek getiriler için ana sorunun merkez bankasının ortodoks duruşunun ne kadar devam edeceği olduğunun altını çizen banka, Mart ayındaki Para Politikası Kurulu toplantısının Şubat ayındakinden ziyade piyasalar için daha önemli olacağını belirtiyor.

Hizmetlerdeki enflasyon görece istikrara kavuştuğunu fakat çekirdek mallardaki enflasyon baskısının hala devam ettiğini belirten Morgan Stanley, asgari ücret artışının, yakın vadede çekirdek enflasyonu yukarı yönlü baskılamaya devam edeceğini vurguladı.

Kurum, dolarizasyon eğiliminin hala kayda değer bir biçimde tersine dönmediğine değinirken kur tarafında risk/ödül dengesinin yavaş yavaş kötüleşmeye başladığını söyledi.