Mustafa Koç bağışlarıyla TEV'in tarihi rekoru kırıldı
-
Mustafa V. Koç'un sevenleri, Türk Eğitim Vakfı'na (TEV) 49 yıllık tarihinin bağış rekorunu kırdırdı
Vefatıyla tüm Türkiye’yi üzüntüye boğan Mustafa V. Koç’un sevenleri, dedesi Vehbi Koç’un kurucusu olduğu Türk Eğitim Vakfı’na (TEV) tarihinin bağış rekorunu kırdırdı.
Koç Ailesi’nin çelenk yerine hayır kurumlarına bağış yapması isteğine saygı gösteren Koç’un sevenleri, TEV’e 3 bin 500’ün üzerinde çelenk bağışı yaptı. Koç için yapılan bağışlar, bugüne kadar yapılan en yüksek bağışı 8’e katladı.
Vakfa yapılan bağışlar Mustafa V. Koç Burs Fonu’nda toplanacak ve eğitim için kullanılacak. Ailenin kararı doğrultusunda fonda toplanan kaynağın Mustafa V. Koç’un mimarlarından olduğu ve büyük önem verdiği Meslek Lisesi Memleket Lisesi projesine ithafen meslek lisesi öğrencilerine verileceği belirtiliyor. Yani Mustafa V. Koç, vefatından sonra da liseli gençlerin geleceğini inşa etmekte önemli bir rol oynamaya devam edecek.
BAĞIŞLAR DEVAM EDİYOR
Vatan'ın haberine göre Mustafa V. Koç, “Ülkemizde gençlerin gelişimlerine çok yönlü destek vererek, istihdam edilebilirliklerinin önünü açan bu uygulamaların yaygınlaşması en büyük arzumuz. Ulusal rekabet gücümüzü artırmak, ülkemizin kalkınmasına katkı sağlamak ve işsizlikle mücadele etmek için istihdam ve mesleki eğitim ilişkisinin güçlendirilmesi gerekli ve hatta şarttır” diyerek meslek liselerine verdiği önemi dile getirmişti.