Advertisement
HABERLER ABONE OL

MUHARREM BAŞKAN

Avustralya Açık, Wimbledon ve ABD Açık ile tenis sezonunun en önemli dört turnuvasından biri olan Roland Garros, bu yıl 28 Mayıs-11 Haziran tarihlerinde 122. kez oynanıyor.

Fransa Açık'a ev sahipliği yapan yerleşkede heykeli bulunan 36 yaşındaki Nadal, sol kalçasındaki sakatlık nedeniyle 4 ayı aşkın süredir tenis oynayamıyor.

Erkeklerde Nadal'ın yanı sıra Matteo Berrettini, Pablo Carreno Busta, Marin Cilic ve Nick Kyrgios, kadınlarda ise Paula Badosa sakatlık gerekçesiyle Fransa Açık'ta mücadele edemeyecek

Nadal’ın yokluğunda turnuvanın favorileri Novak Djokovic ile birlikte Carlos Alcaraz gösteriliyor.

İspanyol Alcaraz, 2022 Amerika Açık'ta kariyerinin ilk grand slam şampiyonluğuna ulaşarak dünya klasmanında 1 numaraya çıkan en genç erkek tenisçi olmuştu.

Bu yıl toprak kort sezonunun önemli turnuvaları Barcelona Açık ve Madrid Masters'ı kazanan Alcaraz'ı, Roland Garros'da 2 kupası bulunan Novak Djokovic'in yanı sıra Daniil Medvedev, Holger Rune, Andrey Rublev gibi zorlu rakipler bekliyor.

Geçen yılın Nisan ayından bu yana kadınlar dünya sıralamasının zirvesinde yer alan Iga Swiatek ile kariyerinin ilk grand slam şampiyonluğunu elde ettiği 2023 Avustralya Açık'ın ardından klasmanda 2 numaraya çıkan Aryna Sabalenka, hem kupa hem de 1 numara unvanı için korta çıkacak.

2023 Fransa Açık'ta dağıtılan toplam para ödülü ise, geçen yıla göre yüzde 12,3 artarak 49,6 milyon euro’ya yükseldi. Geçen yıl 2,2 milyon euro verilen tek kadınlar ve tek erkekler şampiyonları, 2023'te 2,3 milyon euro para ödülü alacak.